Ohnivo vášnivý gyros

ejmyejmy - fotkaejmyejmy, 17. septembra 2012
Ohnivo vášnivý gyros
Foto: ejmyejmy

Zbožňujem, ak sa jedlo snúbi s pôžitkom. Niečo na romantický večer.

2
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300g
podľa potreby dusená
podľa potreby
1 menšia
1
1-2 ks
 (na zahustenie)




Postup

  1. 1

    Bravčové stehno umyjeme, narežeme na rezance. Na rozohriatom rastlinnom oleji prudko opečieme bravčové mäso, pridáme hned korenie na gyros, čierne mleté korenie, a soľ s chilli papričkami, prikrijeme, nepodlievame, necháme dusiť. Prevarenú vodu pridáme cca po 10-15 minútach, nie veľa, aby bolo zaliate mäsko. Po udusení pridáme lyžičku solamylu na zahhustenie, odstavíme

  2. 2

    Dusenú ryžu si pripravíme štandardným spôsobom, aspoň ja ju premyjem poriadne, vysuším, na oleji oretujem a podlejem vodou, prikryté nechám na sporáku maximálne 10 minut.

  3. 3

    Bezvaječné rezence pražené pripravujem ako tarhoňu. NA oleji osmažím, otáčam pinzetou, pretože tenké rezance pri pražení sa ľahko lámu! Po zhnednutí podlejem vodou, nechám dusiť na vode, kým nezmäknú.

  4. 4

    Konečné finále! Kopček ryže, kopček renazncov pražených, dozdobený ružou z rajčiny a zelenými steblami póru, preliate samotným gyrosom. Mamžel si nevedel vynachváliť. :)

Diskusia k receptu

klaura
vyzerá veľmi pekne tento tanier ... a nedivím sa, že manželovi chutilo ... rezance ako prílohu k mäsku som ešte nerobila ... určite vyskúšam ... :)
kk
lilien89
no idem na to vyzera to bombasticky a aj to tak musi chutit :-) napisem ako dovariiim :-)
slice
len to s gyrosom nema nic spolocne..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia