Obazda

archaa - fotkaarchaa, 21. augusta 2014
Obazda
Foto: archaa

Obazda je bavorská nátierka zo syru Camembert a je to ozaj pochúťka a špecialita. Podáva sa k praclíkom alebo inému pečivu.

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

200 g
2 PL
2 trojuholníčky
2 - 3 PL
1 ks
1 ČL
 na ochutenie




Postup

  1. 1

    Najprv si vidličkou rozdrvíme camembert a vymiešame s maslom, taveným syrom a tvarohom na hladkú masu. Potom pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a trošku mletej papriky.

  2. 2

    Môžeme ozdobiť cibuľou a podávame k čerstvému pečivu.

Diskusia k receptu

elixir
Obazdu milujem, a neostáva mi iná voľba, než len ju odporúčať. :)
medovnicek
cez víkend máme radi na raňajky rôzne nátierky, aj túto tvoju určite vyskúašm:)
katka78
@archaa , obazda je vynikajúca! :-) Ďakujem pekne za recept a vrelo odporúčam ďalej.


mijaita
Asi jsme ji kdysi delavali doma, sice z Hermelinu. Zapomnela jsem na ni, skvele pripomenuti a krasnou fotku i @katka :-)
pusta
výborná nátierka, veľmi chutná, poznám, robievam.
*****
sjuz
je to mňamka, ja robievam tak, že pokrájam brie na kocky, pomiešam vidličkou s nátierkovým maslom - pomačkám, a rozriedim pivom trošku, a pridám jarnú cibuľku, vňaťku :)
2010
Zabudnuta, pripomenuta, spravena - super :-) dik


1x archaa
zolik
Srdecne gratulujem. Prijemne prekvapenie, ze aj natierka moze vyhrat.
1x archaa
kimlo
Vyskúšal som tento recept a môžem potvrdiť že je nátierka vynikajúca! Doporučujem!


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia