Nugátové lieskovcové tyčinky

redakcia - fotkaredakcia, 14. decembra 2009
20 minút
príprava
8-10 minút
na 180-200 °C

Suroviny

125 g
 štipku
50 g
 štipka
1 ks
75 g
300 g
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Zo surovín spracujeme cesto, ktoré odložíme na hodinu do chladu. Potom ho rozvaľkáme na obdĺžnik veľkosti 15 x 24 cm a krájame na prúžky 1,5 x 4 cm.

  2. 2

    Plech vystelieme papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 – 200˚ 8 – 10 minút. Kým prúžky vychladnú, rozohrejeme nutelu, potom ju na ne nastriekame.

  3. 3

    Nakoniec na každý prúžok dáme 3 celé olúpané lieskovce, ktoré polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia