Novoročný bravčový guláš na červenom víne

izabella929 - fotkaizabella929, 1. januára 2012

Tento recept som dostala od môjho brata, aby som ho vyskúšala..musím potvrdiť, že je to niečo výnimočné..

2
porcie
150 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 lyžica
1 lyžica
1 lyžica
3 lyžice
  podľa chuti
1/2 kávovej lyžicky
štipka
1/2 litra
1 lyžica pokrájaný




Postup

  1. 1

    Mäso som poriadne umyla, osušila a pokrájala na kocky..na jednej lyžici bravčovej masti som upražila do hneda pokrájanú cubuľu.

    Novoročný bravčový guláš na červenom víne - obrázok 1
  2. 2

    cibuľa má byť upražená do hneda, pozor,,aby nezhorela..

    Novoročný bravčový guláš na červenom víne - obrázok 2
  3. 3

    Do tejto upraženej cibule som pridala 1 lyžicu medu a všetko som pomiešala..po chvíli dusenia a stáleho miešania som pridala 3 lyžice ríbezlový lekvár..

    Novoročný bravčový guláš na červenom víne - obrázok 3
  4. 4

    Všetko treba za stáleho miešania pozorovať, aby to to neprihorelo...keď sa chute spojili, pridala som mäsko...

    Novoročný bravčový guláš na červenom víne - obrázok 4
  5. 5

    Za stáleho pomalého miešania dusím spolu všetko aso 10 min...počas toho miešania sa musí všetko spolu zahustiť, až skoro stratí šťavu. vtedy pridám sol,rascu a mleté čierne korenie...a chvíľku to pomiešam a prilejem 1 dc vína...na tomto sa ti pomaly dusí...

    Novoročný bravčový guláš na červenom víne - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som víno a stále pomaly dusím a podlievam..dávam pozor, aby mäsko bolo stále v šťave, teda vo víne..do toho dulášu som nič iné nepridala a všetky suroviny postupne zahustili guláš..pred koncom som pokrájala do gulášu rozmarín...podávam ho s knedlíkmi, ktoré mi zvýšili od Vianoc ..ktoré som podávala k pečenej kačke s dusenou kapustou..dlžkadusenia a podlievania závisí od mäska..mne sa dusilo viac ako 2 hodiny...musím potvrdiť, že je to výborný guláš...podávam k nemu domáce červené vínko.. dobrú chuť..

    Novoročný bravčový guláš na červenom víne - obrázok 6

Diskusia k receptu

zdenkas
No zaujímavý guľášik,ukladám kk,
@Izabella929 ,do nového roku 2012 Ti prajem veľa zdravíčka,šťastíčka,a ešte veľa skvelých receptíkov.Nech Ti to varí!!!
afataga
vyzera dobre, mam rada jedla s cervenym vinom, ja by som chut medu vyvazila chilli, ale viem, ze nie kazdy to ma rad
izabella929
@zdenkas , díky pekne...) aj ja Tebe prajem do nového roka veľa zravíčka, šťastíčka a lásky.-)))Nech sa Vám po celý rok darí.-)))
izabella929
@afataga , díky za komentárik.-)) ja nemôžem chilli...bohužial....ale inak fajné veľmi.-) Prajem aj Tebe veľa zdravia, šťastia a lásky do Nového roka a nech sa Ti darí.-))
helca103
vyzerá veľmi dobre ten guľáš , teším sa v novom roku na tvoje recepty :-)
izabella929
@helca103...d íky pekne.-)) Prajem Tebe a Tvojej rodinke veľa zdravia, šťastia a kopec lásky v novom roku 2012.-))) aj ja sa teším na tovje recpety.-))
jamarlen
mne, mäsovému, sa páčia aj tie 2 porcie z 500 gramov suroviny, fajn:))
izabella929
@jamarlen....xixixixixi teraz sa smejem poriadne...budeš sa diviť tak ako ja...keby som ten pol kg lopatky bola vyprážala,mohli sme mať mäsko aj na zajtrajší obed...ale z tejto porcie veru nezostalo nič..to mäsko sa kdesi stratiloi v tom víne, či čo sa stalo, sama neviem...)ale skutočne to boli iba 2 porcie s 5 knedlíkmi a rajnica zostala prázdna...to mäsko sa skôr tým dusením na víne scvrklo, ako napuchlo...robievam často guláše všelijako, ale takto som ešte nedopadla...
evanaaa
No, dve hodiny dusenia a päť minút jedenia, ale asi to stálo za to. A prečo sa to tak dlho dusilo, mala si to aj pod pokrievkou? Dobre to vypadá, len ja by som musela mať pre môjho muža viac šťavy ako mäsa, hihi.
izabella929
@evanaaa..jaj no dobré to veru bolo, ale dusilo sa to dlho, lebo sa to malo malým množstvom vína podlievať a bála som sa to nechať dlho prikryté, aby mi neprihorelo...ale som to dnes konzultovala s bratom, od ktorého mám ten recept a hovoril, že som mohla pridať aj viac lekváru, aby bolo viac omáčky...robila som podľa receptu na 1 kg mäsa, keď som to dala na polovice, nuž veru veľa toho nebolo...na budúce to skúsim s divinou, už budem vedieť, ako na to.-))
slawi
No tak toto vyskusam urcite.Za cas, ked sa troska spamätame zo sviatkov.Strasne chcem vyskusat kombinaciu mäsa a cerveneho vina.Este som take nieco neskusala.
jamarlen
dnes sme ho robili, pre itotu z dvoch kíl mäsa pre 6 osôb, máš pravdu, @izabella , ani nám nič nezostalo a kastról to bol obrovský, najväčší, aký máme.....
rcp. ma prekvapil hneď, lebo k bravčovému mi skôr pasuje biele, ale bolo to naozaj veľmi dobré. k bielemu vínu by som asi použil pomarančovú zaváraninu, ale to by bolo niečo úplne iné....
v mrazničke ám jelenie, skúsime časom aj my a už teraz viem, že to bude mňamka, alebo - žeby sme rašej kúpili diviačie?
izabella929
@jamarlen..ve ľmi som sa teraz potešila, keď čítam tvoje riadky.-))))doporučujem to diviačie mäsko..) ja som už robila z neho guláš a pridala som do neho asi 1kg srnčie, ale to bola bašta...nikdy na to nezabudnem...teraz už nemám možnosť zohnať divinu...daj vedieť, ako vám chutilo, nech si zaslintám.-)))