Nórska treska pečená v majonéze (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Tento recept mám z medzinárodnej kuchárky, je rýchly a výborný. Robím ho aj z pangasia, ten mi chutí ešte viac. Ja som to robila ako eintopf, ale kľudne môžete rybku upiecť samostatne a prílohu zvoliť podľa chuti.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180/210 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistíme si cibuľu, pokrájame na kocky a orestujeme na oleji do sklovita. Odložíme bokom. Zemiaky pokrájame na kolieska, osolíme,okoreníme, posypeme rascou a obložíme plátkami masla. Dáme piecť na 180 st.C.
  2. Rybie filety si osušíme,pokrájame na porcie,osolíme a okoreníme. Opraženú cibuľu rovnomerne rozložíme na filety a všetko polejeme majonézou. Keď sú zemiaky polomäkké, rozoložíme filety na zemiaky a pečieme pri 180 st.C cca 15 minút. Potom filety posypeme jemnou strúhankou a zapekáme ešte pod grilom pri 210 st.C dozlatista. Ak zvolíte inú prílohu ako pečené zemiaky, tak rybu pripravte v pekáči samostatne!
  3. Hotovo!
  4. Želám dobrú chuť!