Hamburger

Netradičný hamburger

Autor receptu: podravka

Hamburger, kde sa skrýva všetko to, na čo máte chuť.

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mleté mäso zmiešame so strúhankou, vajcom, kečupom, vegetou, soľou, korením a paprikou. Všetko poriadne premiešame, aby sa chute prepojili a aby sme dostali kompaktnú zmes.
  2. Zmes rozdelíme na 4 časti a vytvoríme z nich guličky. Guličky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Vrch každej guličky zatlačíme pohárom alebo plechovkou tak, aby nám v strede vznikla priehlbina.
  4. Každú guličku pevne obmotáme slaninou a upevníme kuchynskou niťou.
  5. Cibuľu a paradajky nakrájame na kocky, ktoré dáme do priehlbiny vytvorenej v mäse. Na vrch mäsa rozbijeme vajce a posypeme nastrúhaným syrom.
  6. Pečieme približne 30 minút v predhriatej rúre na 180 °C.
  7. Žemľu prerežeme a do stredu vložíme hotové mäso.
  8. Podávanie: Podávame s pečenými zemiakmi a šalátom podľa vašej chuti.