Nepečená smotanová torta

Nepečená smotanová torta
Foto: vanilka18
vanilka18Vanilka18, recept pridal: 23. októbra 2009 22:40Ďalšie jeho recepty

Tento recept je veľmi jednoduchý, osviežujúci a doteraz každému chutil. Najčastejšie ho robím, keď má sviatok niektoré dieťa v našej rozvetvenej rodine.

Suroviny

12
porcií
20
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Na spodok nádoby - najlepšie okrúhlej tortovej formy - natrieme tenkú vrstvu smotany (jogurtov) zmiešanej s vanilkovým a práškovým cukrom.

2

Na to úhľadne vedľa seba poukladáme okrúhle piškóty. Každú piškótu pokvapkáme šťavou z kompótu a poukladáme kúsky ovocia (ananás, jahody, mandarínky..).

3

Celé to potrieme vrstvou smotany a postup opakujeme až do spotrebovania surovín. Posledná vrstva bude smotanová zmes

4

Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

5

Prikryjeme a vložíme do chladničky..najlepšie do druhého dňa.

6

Môj tip: Niekedy použijem aj podlhovasté piškóty (1-2 balenia). Pri pokladaní prvej vrstvy okrúhlych piškót ich postojačky opriem o boky tortovej formy. Keď pred podávaním odstránim tortovú formu, vyzerá to efektne (viď foto ;-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • domci4, 15. apríla 2012 o 12:29
    tá je krásna :)


  • zuzanakovalcikova, 22. mája 2012 o 12:14
    Bomba:)Waw spravim manzelovy uz dlho spomina,ze by si dal nepecnenu tortu:)A paci sa mi,ze mozem pouzit jogurt:)Dam dlhe piskoty lebo okruhle tu nemaju:(KK


  • nastenka07, 29. augusta 2012 o 21:57
    Zajtra budem robiť túto nepečenú tortu :)...veľmi sa mi zapáčila :)))


  • gacy, 27. marca 2013 o 21:15
    tá je úplne super :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist