Nepečená smotanová torta

Nepečená smotanová torta
Foto: vanilka18
vanilka18Vanilka18, recept pridal: 23. októbra 2009 22:40Ďalšie jeho recepty

Tento recept je veľmi jednoduchý, osviežujúci a doteraz každému chutil. Najčastejšie ho robím, keď má sviatok niektoré dieťa v našej rozvetvenej rodine.

Suroviny

12
porcií
20
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Na spodok nádoby - najlepšie okrúhlej tortovej formy - natrieme tenkú vrstvu smotany (jogurtov) zmiešanej s vanilkovým a práškovým cukrom.

2

Na to úhľadne vedľa seba poukladáme okrúhle piškóty. Každú piškótu pokvapkáme šťavou z kompótu a poukladáme kúsky ovocia (ananás, jahody, mandarínky..).

3

Celé to potrieme vrstvou smotany a postup opakujeme až do spotrebovania surovín. Posledná vrstva bude smotanová zmes

4

Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

5

Prikryjeme a vložíme do chladničky..najlepšie do druhého dňa.

6

Môj tip: Niekedy použijem aj podlhovasté piškóty (1-2 balenia). Pri pokladaní prvej vrstvy okrúhlych piškót ich postojačky opriem o boky tortovej formy. Keď pred podávaním odstránim tortovú formu, vyzerá to efektne (viď foto ;-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • domci4, 15. apríla 2012 o 12:29
    tá je krásna :)


  • zuzanakovalcikova, 22. mája 2012 o 12:14
    Bomba:)Waw spravim manzelovy uz dlho spomina,ze by si dal nepecnenu tortu:)A paci sa mi,ze mozem pouzit jogurt:)Dam dlhe piskoty lebo okruhle tu nemaju:(KK


  • nastenka07, 29. augusta 2012 o 21:57
    Zajtra budem robiť túto nepečenú tortu :)...veľmi sa mi zapáčila :)))


  • gacy, 27. marca 2013 o 21:15
    tá je úplne super :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist