Nepečená smotanová torta

Autor receptu: vanilka18

Tento recept je veľmi jednoduchý, osviežujúci a doteraz každému chutil. Najčastejšie ho robím, keď má sviatok niektoré dieťa v našej rozvetvenej rodine.

12
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Na spodok nádoby - najlepšie okrúhlej tortovej formy - natrieme tenkú vrstvu smotany (jogurtov) zmiešanej s vanilkovým a práškovým cukrom.
  2. Na to úhľadne vedľa seba poukladáme okrúhle piškóty. Každú piškótu pokvapkáme šťavou z kompótu a poukladáme kúsky ovocia (ananás, jahody, mandarínky..).
  3. Celé to potrieme vrstvou smotany a postup opakujeme až do spotrebovania surovín. Posledná vrstva bude smotanová zmes
  4. Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
  5. Prikryjeme a vložíme do chladničky..najlepšie do druhého dňa.
  6. Môj tip: Niekedy použijem aj podlhovasté piškóty (1-2 balenia). Pri pokladaní prvej vrstvy okrúhlych piškót ich postojačky opriem o boky tortovej formy. Keď pred podávaním odstránim tortovú formu, vyzerá to efektne (viď foto ;-)