Nepečená smotanová torta
Autor receptu: vanilka18
Tento recept je veľmi jednoduchý, osviežujúci a doteraz každému chutil. Najčastejšie ho robím, keď má sviatok niektoré dieťa v našej rozvetvenej rodine.
12 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Na spodok nádoby - najlepšie okrúhlej tortovej formy - natrieme tenkú vrstvu smotany (jogurtov) zmiešanej s vanilkovým a práškovým cukrom.
- Na to úhľadne vedľa seba poukladáme okrúhle piškóty. Každú piškótu pokvapkáme šťavou z kompótu a poukladáme kúsky ovocia (ananás, jahody, mandarínky..).
- Celé to potrieme vrstvou smotany a postup opakujeme až do spotrebovania surovín.
Posledná vrstva bude smotanová zmes
- Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
- Prikryjeme a vložíme do chladničky..najlepšie do druhého dňa.
- Môj tip:
Niekedy použijem aj podlhovasté piškóty (1-2 balenia). Pri pokladaní prvej vrstvy okrúhlych piškót ich postojačky opriem o boky tortovej formy. Keď pred podávaním odstránim tortovú formu, vyzerá to efektne (viď foto ;-)