Nátierka zo zvyškov mäsa z grilovaného kurčaťa (fotorrecept)

eviana - fotkaeviana, 1. októbra 2013
Nátierka zo zvyškov mäsa z grilovaného kurčaťa (fotorrecept)
Foto: eviana

Raz za čas dobre padne aj taká klasika ako grilované kurča... neviem ako u Vás, ale nám vždy zostanú nejaké nedojedené zvyšky mäska z Zobraziť celý popisRaz za čas dobre padne aj taká klasika ako grilované kurča... neviem ako u Vás, ale nám vždy zostanú nejaké nedojedené zvyšky mäska z kurčaťa - väčšinou prsia, pretože o stehná sa vždy pobijeme :) Takže ako správna gazdina, ktorá všetko schosnuje som raz vyrobila takúto nátierku a tak všetkým chutila, že odvtedy schválne pečiem mäsa viac, aby zostalo aj na nátierku :)

10
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

500 g
125 g
1 šulec
2 PL
100 ml alebo jogurt
1 PL
2 PL
2 ks
1 ks
6-8 lístkov
podľa potreby
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Mäsko oberieme od kosti, vyzlečieme z kože

    Nátierka zo zvyškov mäsa z grilovaného kurčaťa (fotorrecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...rozmixujeme na jemno v mixéri, alebo nakrájame na jemno nožom - robila som už aj tak, vtedy je štruktúra nátierky nie tak jemná, ale tiež ok.

    Nátierka zo zvyškov mäsa z grilovaného kurčaťa (fotorrecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do rozmixovaného mäska pridáme tavený syr, zmäknuté maslo, majonézu, smotanu (al.jogurt).

    Nátierka zo zvyškov mäsa z grilovaného kurčaťa (fotorrecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme horčicu, kečup, mleté korenie, soľ podľa potreby - opatrne s ňou ak nasolíte cibuľu tak ako ja (cibuľu najemno nakrájam a poriadne nasolím, aby zmäkla a prestala byť tak ťažká na žalúdok).

    Nátierka zo zvyškov mäsa z grilovaného kurčaťa (fotorrecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...keď mám petržlenovú vňať alebo pažítku, tak zvyknem dať. Mám rada, keď je v nátierke vidno zelené čiastočky. V tomto množstve sa to však dosť stráca. Tu je nakrájaná zelená časť mladej cibuľky a bazalkové lístky, petržlenovú vňať som nemala. Keď nemám čerstvú bazalku, pridám sušenú rozmrvenú medzi dlaňami.

    Nátierka zo zvyškov mäsa z grilovaného kurčaťa (fotorrecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...no a potom už len všetko zmiešame do kompaktnej masy a je to hotovo. Nátierka sa dá robiť z každého mäska, ktoré zvýšilo - napr. aj z vareného bravčového, hovädzieho, či morčacieho mäsa z polievky. U nás je táto nátierka jednoducho najsamobľúbenejšia :)

    Nátierka zo zvyškov mäsa z grilovaného kurčaťa (fotorrecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

pusta
super, toto by mi chutilo.
šikovná gazdinka si :-)
ancicka
Podobne robievam nátierku tiež,ale väčšinou so sliepky s polievky.
izabella929
skvelý nápad...) veru aj ja to tak využívam, robievam aj chlebík vo vajíčku a na vrch dám pokrájané mäsko na drobno a kombinujem so zeleninkou...výborná večera.-) šikulka..
eviana
Moje milé dámy @pusta , @ancicka , @izabella929 ďakujem Vám za milé slová uznania... potešili ste ma ♥
Izabellka vidíš a tak ako píšeš sme to my veru ešte neskúšali, toto musím povedať môjmu synovi, ten takéto lakocinky na spôsob bundáš kenyéru má veľmi rád, ďakujem za tip :)
jerica
@eviana ,
No a už sú tam , svietia milé hviezdičky, obdivujem Tvoje nápady, si JEDNODUCHO ŠIKULKA :-)
sracz
... gramotne, múdro, rozumne, šikovne, chutne @eviana milá šikovná! Často robievam a po pridaní "šlahetky, je príma haboš", vhodná aj na obložené chlebíčky a studené misy! ?ala by si vidieť "naturalizovaných", ako mi s chlebom/pečivom vytierajú aj posledné zvyšky z pomocných tanierov! Môžeš použiť bársaký druh mäsa a koreniť podľa kategórie "kostovníkov" či hostí!
micanela
super napad. ja davam taketo zvysky na spagety do rajcinovej omacky.
grandma
No ak je 500 g zvyšok mäsa tak neviem. Podľa mňa príliš veľa surovín, tiež robievam ale rozhodne nedávam ani horčicu ani kečup, ani vňať a bazalku. Ale proti gustu žiaden dišputát - to pre prípadných kritikov, čo mi budú oponovať.
eviana
@sracz milý , ďakujem za slová uznania, spravil si mi radosť ako vždy :)
Veru variácií má táto nátierka neúrekom a dá sa aj reprezentatívnejšie na chlebíčky použiť... u nás tiež nevyjde nazmar ani troška - presne ako u Vás, škoda by jej bolo :)
eviana
@micanela , zvyšky sa veru dajú rôzne použiť - či na cestoviny, do rizotka - nie vždy skončia v nátierke aj u nás, ale nikdy nie v koši :)
Ďakujem za Tvoj milý komentár :)
eviana
@grandma , robila som nátierku nielen pre svoju rodinu, ale aj pre kolegov v práci... a by si sa čudovala, že surovín bolo aj málo :)
Samozrejme, že nátierka sa dá kombinovať rôzne, čo komu chutí do nej dá, nám chutí takto :)
havino
patria ti, zaslúžiš si hviezdičky aj odo mňa, sa mi páči gazdinka čo vie všetko zužitkovať. Pomazánku som nerobila veru ešte, ale tiež pečené mäso dávam do opečených bagiet s cesnakovým maslom potreté, zeleniny do nich, majú to radi. Ak ovšem nezvíťazí láska a zľutovanie, aby sa aj Lakymu ušlo trošku, psíkovi. Čo sa dosť často stáva.
danda3
Robila som, je úžasná, odporúčam všetkými desiatimi!☺
rulik
ľudia ja Vás obdivujem ako môžete mať zbytky mäsa
eviana
@havino , ďakujem Ti Tánička za hviezdičky aj slová, čo na duši zahriali. To s Lakym veľmi dobre chápem... aj od nás putujú "balíčky" s kostičkami a kožkami do mraziaku a potom ich nosíme maminkinmu hafankovi :)
eviana
@rulik , nevravím, že ju robím každý týždeň... ale keď ostane mäsko hoci aj z polievky - z kostí, tak spravím... Raz za čas si v práci robíme "KURČA PÁRTY". Vždy z nej zostanú nejaké nedojedené zvyšky mäska z kurčaťa - tak na druhý deň máme v práci takéto kolektívne raňajky :)
rulik
ja už som rozmýšľal, že na to obetujem 2 kúsky kuracích přs a urobím to sólo
eviana
@rulik , pouzi stehná, uvar z nich dobrú nedeľnú polievku a mäsko potom ober a sprav nátierku :)
alex37
@eviana , veľmi sa mi včera zišiel tvoj recept, zvyšok grilovaného kuracieho prsa čakalo kto sa obetuje...a nikto sa nenašiel, ale ja som objavila pod diskusiou tiež výbornej bôčikovej pomazánky tvoj recept.
Troška zmeny, cibuľu som opražila na masle a nedala som majonézu len ten biely jogurt, VÝBORNÁ a z kuriatka zostali už len kosti, takže vďaka ti :-)
eviana
@alex37 , až dnes ja ťava nepozorná našla Tvoj komentár. Teším sa veľmi, že nátierka chutila a musím uznať, že si jej dala opraženou cibuľkou nový rozmer... nabudúce skúsim aj ja podľa Teba. Ďakujem :)
gerberka
Nátierka zo zvyškov mäsa je klasika, ale kombinácia surovín hrozná. Pridať k bazalke mladú cibuľku aj s vňaťou, petržlenovú vňať a pažítku je strašné. Ty sama nemôžeš vedieť aká bude výsledná chuť a to nehovorím o ďalších surovinách.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia