Nátierka zo zvyškov mäsa z grilovaného kurčaťa (fotorrecept)
Autor receptu: eviana
Raz za čas dobre padne aj taká klasika ako grilované kurča... neviem ako u Vás, ale nám
vždy zostanú nejaké nedojedené zvyšky mäska z kurčaťa - väčšinou prsia, pretože o
stehná sa vždy pobijeme :)
Takže ako správna gazdina, ktorá všetko schosnuje som raz vyrobila takúto nátierku a
tak všetkým chutila, že odvtedy schválne pečiem mäsa viac, aby zostalo aj na nátierku :)
10 porcií |
15 minút príprava |
Postup
- Mäsko oberieme od kosti, vyzlečieme z kože
- ...rozmixujeme na jemno v mixéri, alebo nakrájame na jemno nožom - robila som už aj tak, vtedy je štruktúra nátierky nie tak jemná, ale tiež ok.
- Do rozmixovaného mäska pridáme tavený syr, zmäknuté maslo, majonézu, smotanu (al.jogurt).
- Pridáme horčicu, kečup, mleté korenie, soľ podľa potreby - opatrne s ňou ak nasolíte cibuľu tak ako ja (cibuľu najemno nakrájam a poriadne nasolím, aby zmäkla a prestala byť tak ťažká na žalúdok).
- ...keď mám petržlenovú vňať alebo pažítku, tak zvyknem dať. Mám rada, keď je v nátierke vidno zelené čiastočky. V tomto množstve sa to však dosť stráca. Tu je nakrájaná zelená časť mladej cibuľky a bazalkové lístky, petržlenovú vňať som nemala. Keď nemám čerstvú bazalku, pridám sušenú rozmrvenú medzi dlaňami.
- ...no a potom už len všetko zmiešame do kompaktnej masy a je to hotovo.
Nátierka sa dá robiť z každého mäska, ktoré zvýšilo - napr. aj z vareného bravčového, hovädzieho, či morčacieho mäsa z polievky.
U nás je táto nátierka jednoducho najsamobľúbenejšia :)