Nátierka zo zvyškov mäsa z grilovaného kurčaťa (fotorrecept)

Autor receptu: eviana

Raz za čas dobre padne aj taká klasika ako grilované kurča... neviem ako u Vás, ale nám vždy zostanú nejaké nedojedené zvyšky mäska z kurčaťa - väčšinou prsia, pretože o stehná sa vždy pobijeme :) Takže ako správna gazdina, ktorá všetko schosnuje som raz vyrobila takúto nátierku a tak všetkým chutila, že odvtedy schválne pečiem mäsa viac, aby zostalo aj na nátierku :)

10
porcií
15 minút
príprava

Postup

  1. Mäsko oberieme od kosti, vyzlečieme z kože
  2. ...rozmixujeme na jemno v mixéri, alebo nakrájame na jemno nožom - robila som už aj tak, vtedy je štruktúra nátierky nie tak jemná, ale tiež ok.
  3. Do rozmixovaného mäska pridáme tavený syr, zmäknuté maslo, majonézu, smotanu (al.jogurt).
  4. Pridáme horčicu, kečup, mleté korenie, soľ podľa potreby - opatrne s ňou ak nasolíte cibuľu tak ako ja (cibuľu najemno nakrájam a poriadne nasolím, aby zmäkla a prestala byť tak ťažká na žalúdok).
  5. ...keď mám petržlenovú vňať alebo pažítku, tak zvyknem dať. Mám rada, keď je v nátierke vidno zelené čiastočky. V tomto množstve sa to však dosť stráca. Tu je nakrájaná zelená časť mladej cibuľky a bazalkové lístky, petržlenovú vňať som nemala. Keď nemám čerstvú bazalku, pridám sušenú rozmrvenú medzi dlaňami.
  6. ...no a potom už len všetko zmiešame do kompaktnej masy a je to hotovo. Nátierka sa dá robiť z každého mäska, ktoré zvýšilo - napr. aj z vareného bravčového, hovädzieho, či morčacieho mäsa z polievky. U nás je táto nátierka jednoducho najsamobľúbenejšia :)