Nátierka z tofu

jenni - fotkajenni, 3. mája 2014
Nátierka z tofu
Foto: jenni

Uvedené množstvo surovín je uvedené len orientačne, pretože ja túto nátierku robím odoka, tak sa vám hádam vydarí aj s týmto množstvom surovín alebo Zobraziť celý popisUvedené množstvo surovín je uvedené len orientačne, pretože ja túto nátierku robím odoka, tak sa vám hádam vydarí aj s týmto množstvom surovín alebo stavte na svoju intuíciu. Hlavne aby vám chutilo :)

1
porcia
10-15 minút
príprava

Suroviny

pol balenia
4-5 PL
3-4 PL
1-2 strúčiky
štipka
štipka
1 PL




Postup

  1. 1

    Do misy si rukami roztlačíme tofu, ak sa nechcete zababrať pokojne ho roztlačte aj vidličkou.

  2. 2

    Pridajte olej, môžete pridať aj alsan (množstvo záleží na vás, podľa toho, akú krémovú chcete nátierku mať), pridajte pár lyžíc lahôdkového droždia (odporúčam to so sladovým výťažkom).

  3. 3

    Nasekajte si jarnú cibuľku, tiež ju pridajte do misy. Očistite cesnak a prelisujte ho. Všetko spolu vymiešajte, pridajte korenie a soľ na dochutenie.

Diskusia k receptu

vrbovcjanka
Nádhera, práve som hľadala recept na nátierku z údeneho tofu, táto tvoja mi hneď padla do oka :-) No nemám lahôdkové droždie... musí tam ísť? Môžem ho vynechať, alebo ho niečím nahradiť?
jenni
@vrbovcjanka nahradiť neviem čím by šlo, ale dodá tomu špecifickú chuť, plus zvyšuje nutričnú hodnotu jedla, je vlastne na dochutenie , skúste bez a uvidíte aké to bude :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia