Nátierka z cukety (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Toto jedlo robievam ako teplú večeru a čo zostane máme na druhý deň ako studené raňajky... na sucho opečenej a ocesnakovanej hrianke je to výborná nátierka...

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V tomto recepte môžete suroviny nahradiť inými tak ako chcete, prípadne čo máte doma. Základ je cuketa, paradajky môžete nahradiť pretlakom, pyré alebo hoci aj kečupom, hustý jogurt smotanou a syr môžete dať aký máte práve doma, strúhaný eidam, tavený syr...
  2. najskôr si pripravíme všetky potrebné suroviny: cuketu ošúpeme, zbavíme dužiny a nastrúhame, cibuľu a cesnak nakrájame na drobno, paradajky sparíme horúcou vodou, ošúpeme, vnútornú dužinu vydlabeme a pevnú časť nasekáme nadrobno
  3. na oleji speníme cibuľku, pridáme cesnak a kratučko orestujeme, pridáme cuketu a paradajky orestujeme a pod pokrievkou krátko, asi 5-6 minút dusíme. Ak miesto paradajok dávame pretlak ten pridáme až spolu s vajíčkami....
  4. vajíčka, jogurt (ja som použila scedený biely selský jogurt, ale postačí aj kyslá smotana) červenú mletú papriku, čierne korenie a petržlenovú vňať vymiešame
  5. do podusenej cukety pridáme ľubovoľný syr, ja som teraz použila syr s bielou plesňou, lebo ho mám rada, dobrý je aj eidam, ale najviac krémovú konzistenciu dosiahnete ak dáte tavený syr, vtedy to bude najviac pripomínať nátierku... solím až keď sa syr rozpustí, pretože samotný syr je slaný dosť, tak potom už len podľa chuti dosolím..
  6. a pridáme rozmiešané vajcia a necháme stuhnúť a ja som si ešte na záver, ako vždy pridala chilli pretože mám rada mierne štipľavé.... tentoraz som pridala lyžicu čili pasty...
  7. toto jedlo je výborné s chlebom ako teplá večera, ale ja ho mám radšej studené natreté na cesnakovej hrianke
  8. asi takto... s paradajkami a paprikou, konečne aj na našej záhrade dozrievajú paradajky tak si ich užívame do sýtosti .-)