Nátierka z čiernej šošovice, munga a mrkvy

Autor receptu: mitzy

chutná zdravá nátierka na pečivo

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mungo namočíme na noc. Čiernu šošovicu namočíme na hodinku dopredu. Mrkvu, šalotku, cesnak a jarnú cibuľku očistíme a pokrájame.
  2. Na masle speníme šalotku. Miesto masla môžeme použiť aj slnečnicový olej. Pridáme mrkvu, premiešame a pridáme scedenú čiernu šošovicu s mungom. Varíme v 300 ml vody za občasného premiešania cca 20 minút, kým sa voda neodparí a strukoviny nezmäknú. Počas varenia pridáme soľ a korenie na dochutenie. Potom vychladenú zmes rozmixujeme, pridáme pár kvapiek citrónu a vmiešame jarnú cibuľku.
  3. Nátierka sa môže jesť ako studená, tak teplá. Dobrú chuť :)