Nátierka z čiernej šošovice, munga a mrkvy
Autor receptu: mitzy
chutná zdravá nátierka na pečivo
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mungo namočíme na noc. Čiernu šošovicu namočíme na hodinku dopredu. Mrkvu, šalotku, cesnak a jarnú cibuľku očistíme a pokrájame.
- Na masle speníme šalotku. Miesto masla môžeme použiť aj slnečnicový olej. Pridáme mrkvu, premiešame a pridáme scedenú čiernu šošovicu s mungom. Varíme v 300 ml vody za občasného premiešania cca 20 minút, kým sa voda neodparí a strukoviny nezmäknú. Počas varenia pridáme soľ a korenie na dochutenie. Potom vychladenú zmes rozmixujeme, pridáme pár kvapiek citrónu a vmiešame jarnú cibuľku.
- Nátierka sa môže jesť ako studená, tak teplá. Dobrú chuť :)