Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Foto: sweetlaab
Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých vrstiev lístkového cesta, medzi ktorými je pudingový krém. V Zobraziť celý popisPôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých vrstiev lístkového cesta, medzi ktorými je pudingový krém. V tomto jednoduchom variante sme použili plátky opečenej zeleniny, bylinky s ovčím syrom (my sme použili bryndzu), ktorého pôvodný postup je v magazíne Saveur a niekoľkých blogoch.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks stredne veľká |
|
2 ks stredne veľký |
|
1 - 2 ks stredne veľká |
|
350 g |
|
3 PL pokrájaný na drobno |
|
3 PL na drobno pokrájaná |
|
50 ml |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Odstránime kožu z červenej repy a kalerábu, pokrájame na okrúhle plátky
- 2
Paradajky pokrájame na okrúhle plátky
- 3
Plech pomastíme olejom, poukladáme naň olejom potretú zeleninu a pokoreníme
- 4
Pečieme pri 180 – 200 °C do mierneho pripečenia – karamelizácie (30 - 45 minút), v prostriedku pečenia zeleninu preobrátime, aby nezhorela, plátky zeleniny môžeme namiesto pečenia aj grilovať
- 5
Bryndzu zmiešame s pokrájanými bylinkami a malou zmrzlinovou naberačkou spravíme na tanier porciu, ktorú nožom vodorovne prerežeme, polovicu opatrne nanesieme na plátok kalerábu, mierne pritlačíme, aby zakryl plátok a prikryjeme plátkom repy
- 6
Postup zopakujeme a vsunieme aj plátok paradajky ako ozdobu, posypeme pokrájanou pažítkou a môžeme podávať
- 7
Poznámka : Originálny sladký Napoleon s vanilkovým krémom si môžete pozrieť na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/04/vanilla-napoleon-slice-napoleonky-z.html
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem Kukulienka, tu je link pre viac inspiracie
www.fifteenspatulas.com/beet-and-goat-cheese-napoleons/...
Dakujem Afataga, ano, kolieska pevného kozieho syru by sa ešte lepšie hodili, vyzeralo by to krajšie, je veľa receptov na webe ako to spravit s pevným syrom, ja som to chcela vyskúšať z bryndze, ktorú obľubujem ....
tie cviklové sú nádherné, oranžovú cviklu som ešte ani nevidela. Vežičky sa dajú iste robiť aj tvorítkom, mne sa páčia veľmi také pravidelné pásiky...Ďakujem za ten link:-)
Ďakujem Haji, v tomto recepte by to vyšlo krajšie, ľahšie a rýchlejšie ak by sa použil pevný ovčí alebo iný syr, kolieska by boli rovnaké a lákavejšie, ale mali sme bryndzu, pravú nepasterizovanú, veľmi zdravú a tak som to vyskúšala aj s ňou ...
Ďakujem Monty :-)