Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Autor receptu: sweetlaab
Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je
spravený z niekoľkých vrstiev
lístkového cesta, medzi ktorými je pudingový krém. V tomto jednoduchom variante sme
použili plátky opečenej
zeleniny, bylinky s ovčím syrom (my sme použili bryndzu), ktorého pôvodný postup je v
magazíne Saveur a niekoľkých
blogoch.
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Odstránime kožu z červenej repy a kalerábu, pokrájame na okrúhle plátky
- Paradajky pokrájame na okrúhle plátky
- Plech pomastíme olejom, poukladáme naň olejom potretú zeleninu a pokoreníme
- Pečieme pri 180 – 200 °C do mierneho pripečenia – karamelizácie (30 - 45 minút), v prostriedku pečenia zeleninu preobrátime, aby nezhorela, plátky zeleniny môžeme namiesto pečenia aj grilovať
- Bryndzu zmiešame s pokrájanými bylinkami a malou zmrzlinovou naberačkou spravíme na tanier porciu, ktorú nožom vodorovne prerežeme, polovicu opatrne nanesieme na plátok kalerábu, mierne pritlačíme, aby zakryl plátok a prikryjeme plátkom repy
- Postup zopakujeme a vsunieme aj plátok paradajky ako ozdobu, posypeme pokrájanou pažítkou a môžeme podávať
- Poznámka : Originálny sladký Napoleon s vanilkovým krémom si môžete pozrieť na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/04/vanilla-napoleon-slice-napoleonky-z.html