Nanukové rezy

Nanukové rezy
izabella929Izabella929, 43 ročná žena, recept pridala: 13. decembra 2011 16:36Ďalšie jej recepty

Obľúbený zákusok, ktorý je lahodný. Pečiem ho najčastejšie na sviatky..

Suroviny

40
minút
príprava
25
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Žltka vyšlahať s cukrom do peny, postupne pridávať čiernu kávu.Do vyšlahanej zmesy pridať mleté orechy, múku s kypriacim práškom a opatrne primiešať vyšlahanébielky.Cesto vyliať na plech a pečie sa 20-25 min. na 180st.C.Po upečení, nechať koláč vychladiť.Zatial si urobíme plnku.Mlieko, vanilkový cukor dat variť.V malom množstve mlieka vymiešať zlatý klas a pridať do mlieka s vanilkou a uvariť hustú kašu. Nechať vychladiť.Maslo, práškový cukor, žltko vymiešať do peny a pridať rum.Vychladnutú mliekovú hmotu zmiešať s maslovou a natrieť na vychladnutý koláč.Čokoládová poleva: čokoládu nechať roztopiť spolu s maslom vo vodnom kúpeli, vymiešať a poliať hotový koláč. Nechať v chlade..



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 13. decembra 2011 o 22:15
    mňam,,,tieto ľúbim


  • izabella929, 13. decembra 2011 o 22:31
    3sandra3.-) díky aj ja ich ľúbim...sú také jemné a chutné...)


  • vevuska53, 14. decembra 2011 o 09:55
    ďakujem za pripomenutie tohto úžasneho rezu, určite spravím už teraz cítim chuť na jazyku


  • elisticka, 14. decembra 2011 o 12:44
    Izabelka aj ja som robievala tieto kolaciky su vynikajuce ..len pred mnohymi rokmi som tam davala puding"Mixar" neviem ci si este niekto na to pameta bol vynikajuci...no uz ho nedostat ..skoda.ale kolaciky su mnamkove:-)))


  • izabella929, 14. decembra 2011 o 16:48
    Eliška veru, aj ja som len tak listovala v diáriku a vidím, o tak toto som dávno nepiekla...veru je fajnový.-)


  • izabella929, 14. decembra 2011 o 16:49
    vevuska53...veru je to dobrý zákusok a fajná kávička k nemu...no čo, nemá to chybu.-)


  • garanco, 15. decembra 2011 o 07:41
    Tiež som ho predtým často pekávala, je naozaj chutný , šťavnatý. Teraz je tu veľa nových receptov a na klasiku potom neostáva čas.


  • orchidea, 15. decembra 2011 o 14:08
    Mám tento recept už niekoľko rokov ale veru už dávno som nerobila tento ozaj výborný zákusok. Žeby tieto Vianoce?....


  • izabella929, 15. decembra 2011 o 19:16
    orchidea, aj ja som pozabudla na tento koláčik.-) ale občas treba prelistovať diárik a upiecť niečo aj zo starších receptov.-))


  • jarunka, 16. decembra 2011 o 02:36
    Robievam casto, moj recept je trochu iny, davam orechy aj do plnky. Su velmi dobre.


  • cica2, 1. januára 2012 o 21:41
    si velmi šikovná! Aj tento zákusok sa mi páči...kk:-)


  • izabella929, 2. januára 2012 o 08:55
    @cica2...d íky za komentárik.-)) juj, toto sú fajnové koláčiky, jemnučké a chutnučké.-))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 31/2015: Letné dezerty Letné dezerty
Časopis Varecha v piatok 31. júla v denníku Pravda.


TOPlist