Nanukové rezy

Nanukové rezy
izabella929Izabella929, recept pridal: 13. decembra 2011 16:36Ďalšie jeho recepty

Obľúbený zákusok, ktorý je lahodný. Pečiem ho najčastejšie na sviatky..

Suroviny

40
minút
príprava
25
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Žltka vyšlahať s cukrom do peny, postupne pridávať čiernu kávu.Do vyšlahanej zmesy pridať mleté orechy, múku s kypriacim práškom a opatrne primiešať vyšlahanébielky.Cesto vyliať na plech a pečie sa 20-25 min. na 180st.C.Po upečení, nechať koláč vychladiť.Zatial si urobíme plnku.Mlieko, vanilkový cukor dat variť.V malom množstve mlieka vymiešať zlatý klas a pridať do mlieka s vanilkou a uvariť hustú kašu. Nechať vychladiť.Maslo, práškový cukor, žltko vymiešať do peny a pridať rum.Vychladnutú mliekovú hmotu zmiešať s maslovou a natrieť na vychladnutý koláč.Čokoládová poleva: čokoládu nechať roztopiť spolu s maslom vo vodnom kúpeli, vymiešať a poliať hotový koláč. Nechať v chlade..



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

12 komentárov k receptu
  • 3sandra3, 13. decembra 2011 o 22:15
    mňam,,,tieto ľúbim


  • izabella929, 13. decembra 2011 o 22:31
    3sandra3.-) díky aj ja ich ľúbim...sú také jemné a chutné...)


  • vevuska53, 14. decembra 2011 o 09:55
    ďakujem za pripomenutie tohto úžasneho rezu, určite spravím už teraz cítim chuť na jazyku


  • elisticka, 14. decembra 2011 o 12:44
    Izabelka aj ja som robievala tieto kolaciky su vynikajuce ..len pred mnohymi rokmi som tam davala puding"Mixar" neviem ci si este niekto na to pameta bol vynikajuci...no uz ho nedostat ..skoda.ale kolaciky su mnamkove:-)))


  • izabella929, 14. decembra 2011 o 16:48
    Eliška veru, aj ja som len tak listovala v diáriku a vidím, o tak toto som dávno nepiekla...veru je fajnový.-)


  • izabella929, 14. decembra 2011 o 16:49
    vevuska53...veru je to dobrý zákusok a fajná kávička k nemu...no čo, nemá to chybu.-)


  • garanco, 15. decembra 2011 o 07:41
    Tiež som ho predtým často pekávala, je naozaj chutný , šťavnatý. Teraz je tu veľa nových receptov a na klasiku potom neostáva čas.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 5 komentárov)
  • orchidea, 15. decembra 2011 o 14:08
    Mám tento recept už niekoľko rokov ale veru už dávno som nerobila tento ozaj výborný zákusok. Žeby tieto Vianoce?....


  • izabella929, 15. decembra 2011 o 19:16
    orchidea, aj ja som pozabudla na tento koláčik.-) ale občas treba prelistovať diárik a upiecť niečo aj zo starších receptov.-))


  • jarunka, 16. decembra 2011 o 02:36
    Robievam casto, moj recept je trochu iny, davam orechy aj do plnky. Su velmi dobre.


  • cica2, 1. januára 2012 o 21:41
    si velmi šikovná! Aj tento zákusok sa mi páči...kk:-)


  • izabella929, 2. januára 2012 o 08:55
    @cica2...d íky za komentárik.-)) juj, toto sú fajnové koláčiky, jemnučké a chutnučké.-))



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist