Nálev na sterilizovanú zeleninu - výborný!
Autor receptu: sjuz
Mám od svojej sestry - vždy vytiahla ku kolieskam klobásky aj papriku v tomto náleve - bola fajn chrumkavá a pikantná :)
Postup
- Uvedené suroviny sú na jeden 7 - decový pohár.
- Na dno pohára uložíme celerovú vňať - je tam najdôležitejšia, pretože dodá vynikajúcu chuť. Nesmie chýbať.
Pridáme koreniny, cibuľu, a potom do pohára vkladáme na pásiky alebo na pozdĺžne polovice - ako kto má rád - pokrájanú papriku - zelenú či červenú...:)
- Pridáme soľ, cukor - ja ale dávam trošku menej, ako je v recepte - ocot, olej a pohár dolejeme vodou z vodovodu do vrchu.
Dobre uzavrieme, a dáme sterilizovať. Ja dávam od bodu varu na 5 - maximálne 7 minút.
Keď necháte dlhšie, nebude paprika chrumkavá, ale mäkká ako handra...
Ďalej postupujeme ako pri bežnom zaváraní - ja otáčam poháre hore dnom do vychladnutia -aj sa ukáže, či dobre chytilo veko.