Najjednoduchší čerešňový nekoláč

Autor receptu: 2010

Ani prasok do peciva ani kvasnice ci tvaroh. Takze ziadna bublanina ale Francuzka klasika z ciernych ceresni "Clafoutis aux cerises". Pozeral som viac postupov ale nakoniec som isiel podla Julie Child.

10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Dame si rozohriat ruru na 180 C Do mixera dame rozbite cele vajicka ( zltko aj bielko ) pridame cukor , muku ,sol a vanilkovu esenciu ( my sme pouzili "naozajstnu " cca 4 cm struku). Vsetko poriadne rozmixujeme . A nachystame si cierne ceresne.
  2. Maslom vymastime formu , a nalejeme malu ciastku riedkeho cesta aby nam pokryvalo dno na par milimetrov a dame piect na cca 3-5 minut dokial nam neztuhne. Vyberieme z rury.
  3. Klasicky recept pouziva cierne ceresne ktore sa pouzivaju cele neodkvostkovane , ze vraj kvostky pridaju lepsiu chut trochu ako mandle..? Ceresne poukladame na predpeceny zaklad a stedro pocukrujeme.
  4. Zalejeme zvysnym riedkym cestom a dame piect do zlatista.(pichnut spajglou ci je cista ..) Vyberieme a stedro pocukrujeme.
  5. Pozor je to velmi horuce -ceresne , servirujeme teple.