Najjednoduchší čerešňový nekoláč
Autor receptu: 2010
Ani prasok do peciva ani kvasnice ci tvaroh. Takze ziadna bublanina ale Francuzka klasika z ciernych ceresni "Clafoutis aux cerises". Pozeral som viac postupov ale nakoniec som isiel podla Julie Child.
10 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Dame si rozohriat ruru na 180 C
Do mixera dame rozbite cele vajicka ( zltko aj bielko ) pridame cukor , muku ,sol a vanilkovu esenciu ( my sme pouzili "naozajstnu " cca 4 cm struku).
Vsetko poriadne rozmixujeme .
A nachystame si cierne ceresne.
- Maslom vymastime formu , a nalejeme malu ciastku riedkeho cesta aby nam pokryvalo dno na par milimetrov a dame piect na cca 3-5 minut dokial nam neztuhne.
Vyberieme z rury.
- Klasicky recept pouziva cierne ceresne ktore sa pouzivaju cele neodkvostkovane , ze vraj kvostky pridaju lepsiu chut trochu ako mandle..?
Ceresne poukladame na predpeceny zaklad a stedro pocukrujeme.
- Zalejeme zvysnym riedkym cestom a dame piect do zlatista.(pichnut spajglou ci je cista ..)
Vyberieme a stedro pocukrujeme.
- Pozor je to velmi horuce -ceresne , servirujeme teple.