Muchotrávka - jedlá

magdulka55 - bez fotkymagdulka55, 23. apríla 2014
Muchotrávka - jedlá
Foto: magdulka55
10
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 18 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
1 bal
1 lyž.
6 ks




Postup

  1. 1

    Pripravila som obloženú misu s klasickým zemiakovým šalátom,ale v strede je uvarené vajíčko, tenšou časťou smerom hore. Druhé vajíčko rozpolíme, vyberieme žĺtok a obalíme ho v sladkej ml. červenej paprike, šparátkom urobíme biele bodky /zoškrabkáme papriku a vziknú biele bodky/., dáme na vajíčko a muchotrávka je na svete.

Diskusia k receptu

rea1
mala si to ináč odfotiť, takto tú mušiu trávku nie je dobre vidieť. ako nápad sa mi to páči. :-))
tiginko
veru dlho som hľadala v tomto hlavolame muchotrávku. Podľa názvu som sa potešila, že to bude recept na moju obľúbenú jedlú Muchotrávku červenkastú


Ale aspoň som sa zabavila. Tuším v telke na nejakom kanáli som natrafila na súťaž, kde podobne hľadajú predmet na obrazovke za peniaze :-)
sovka62
@tiginko , aj moja. Rastie v lese 5 minút od našej chalupy a tu ju volajú srnula (keď sa dobre pozrieš, naozaj srnku pripomína). Je to chutná huba.
sovka62
@magdulka , aj ja ich robievam, ale viac na jednu misu. Posadím ich do nasekanej vňate kučeravého petržlenu, tam pekne vyniknú.
tiginko
veru jedna z najlepších @sovka , a má výhodu, že sa ju ľudia boja zbierať, takže aspoň zostane v lese pre mňa :-)
tetuska
to je naša jedlá huba, tú máme veľmi radi... ale v okolí asi len ja a môj manžel... je ozaj výborná
gubics
Muchotrávky na studenú misu sme robili doma dlhé roky , ešte keď som bola slobodná, len na uvarené vajíčko sme dali rozpoltenú paradajku, z ktorej sme vydlabali vnútro, aby pekne sadla, a bodky sme narobili z majonézy, do ktorej sme namiešali ešte trochu múky alebo škrobu aby nestekala. Tieto sa potom položili na list šalátu a veľmi pekne ozdobili studenú misu. Po celej dĺžke oválnej misy sme ich naukladali niekoľko.
gordonko
@tiginko tak už viem prečo ich nemôžem nájsť ... ,, všetky ,, si mi pozbieral ....mám ich aj dusené pod praženicu super mňamka
tiginko
to nevadí... to mám za to, že zavádzam, kto sa v tom má vyznať, že @gordonko :-) ... @mariamka dúfam, že to "kvákanie" nebol pokus o konfrontáciu! :-)
mariamka
haha @tigi battle?? /ved ta tu este hajim/ :)) ani vo sne, mam zabky a vsetko zelene rada, btw jak povies reci zabiat? :)
tiginko
kvákajú staré ropuchy, my žabky kuňkáme :-) ... len dúfam, že sa @magdulka nenahnevá, že sa jej tu rozťahujeme
dvorka
Moja mamka muchotrávkam robila hlavičky z paradajok a bodky z masla alebo syra taveného. Tiež boli úžasné. Ja som ani raz neskúšala, zato myšky robím pri rôznych príležitostiach.
zinnajdha
jedlá je aj muchotrávka cisárska.. Nemám fotku, ale keď ju nájdem, určite posuniem všetkým.
tetuska
akurát ju máme v chladničke, zajtra bude vyprážaná, je chutnejšia ako bedľa... a k tomu zemiaková kaša...