Tekvicový cheesecake
Mrkvovo-tekvicový cheesecake s batatmi
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
40 minút na 170 °C |
Postup- Korpus: Maslové sušienky vymixujeme s maslom a hmotou vystelieme spodok formy na pečenie s priemerom 24 cm.
Necháme v chladničke stuhnúť.
- Plnka: Mrkvu, tekvicu, bataty, zázvor, hnedý cukor,
vodu a pomarančový džús dáme do hrnca a varíme
všetko 30 – 40 minút, až kým sa tekutina úplne
neodparí. Necháme vychladiť.
- Vychladenú zmes rozmixujeme, pridáme kyslú
smotanu, vajíčko, žĺtky, škoricu, muškátový orech,
hladkú múku a znova vymixujeme na hladkú hmotu.
- Plnku nalejeme na stuhnutý sušienkový korpus.
Pečieme pri 170 °C 40 minút. Dekorujeme
kyslou smotanou zmiešanou s medom.
|