Foto: nika8
Tento recept som našla v knihe Sladkosti bez výčitiek - sú výborné k šalátu, k polievke, alebo len tak samotné :)
príprava
na 200 °C
Suroviny
150 g najemno nastrúhaná |
|
150 g pomleté |
|
170 g najemno pomleté |
|
40 g pomleté |
|
3 ks |
|
55 ml |
|
50 ml |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka sušený |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Vajíčka ručne rozšľaháme (časť si odložíme na potretie) a zmiešame s ostatnými ingredienciami. Vytvoríme cesto. Ak sa zdá riedke, zahustíme mandľami alebo ľanovými semienkami. Mne sa zdalo cesto husté, tak som pridala ešte jedno vajíčko.
- 2
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Podľa chuti posypeme semienkami (ľanové, sezamové, mak ...) a pečieme pri 200 C asi 15 minút.
- 3
Dozlatista upečené cesto necháme vychladnúť. Po vychladnutí nakrájame na tyčinky.
- 4
Tyčinky sú výborné napr. k šalátu namiesto pečiva a sú vhodné aj pri celiakii, ak budú použité bezlepkové ovsené vločky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mňam :-)