Mousse z údeného lososa - lososová pena fotorecept
Foto: pusta
Mala som vzácnu návštevu a bolo treba pripraviť v nedeľu sviatočný obed. Rozhodla som sa pre Mousse z údeného lososa, ide o veľmi jemnú Zobraziť celý popisMala som vzácnu návštevu a bolo treba pripraviť v nedeľu sviatočný obed. Rozhodla som sa pre Mousse z údeného lososa, ide o veľmi jemnú penu ľahko pikantnej údenej chuti, ktorú zvýrazňuje decentne cayenské korenie, čerstvo mleté korenie a jablkový chren. Podávala som mousse z lososa na listoch hlávkového šalátu pokvapkaného citrónovou šťavou, ako slávnostné predjedlo s malými banketkami, doplnila som ho plátkami čerstvej zeleniny a pohárom dobre vychladeného bieleho vína Chardonay.
porcií
príprava
Postup
-
1
Pripravila som si plátky údeného lososa,...
-
2
...pochúťkovú kyslú smotanu,...
-
3
..a sladkú smotanu.
-
4
Plátky údeného lososa som pokrájala ostrým nožom na malé štvorčeky.
-
5
Pridala som k nim kyslú smotsanu a...
-
6
...rozmixovala na hladký krém.
-
7
Do misky som dala 10 PL studenej vody a namočila som do nej 4 plátky želatíny asi na 10 minút, aby nabobtnala.
-
8
K lososovému krému som v tom čase pridala jablkový chren, mala som vlastný - recept tu na varecha.sk a ...
-
9
...znovu som zmes premixovala do hladkej hmoty.
-
10
Plátky nabobtnanej želastíny som dobre vyžmýkala od vody a dala do hrnca.
-
11
Na najmiernejšom plameni som ju za stáleho miešania rozpustila a ...
-
12
...k ešte vlažnej želatíne som postupne v malých dávkach primiešala lososový krém.
-
13
Sladkú smotanu som vyšľahala do tuhej šľahačky, ...
-
14
...ktorú som postupne v malých dávkach vmiešala k pripravenej zmesi.
-
15
Pridala som čerstvo mleté čierne korenie a cayenské korenie, ktoré som jemne vmiešala do hotovej peny z údeného lososa.
-
16
Pripravenú penu som naliala do vhodnej nádoby, ktorú som predtým vypláchla studenou vodou a ...
-
17
...odložila som ju stuhnúť do chladničky na 12 hodín, najlepšie na noc.
-
18
Stuhnutú penu som pred podávaním vyklopila na listy hlávkového šalátu, ktoré som predtým pokvapkala citrónovou šťavou.
-
19
Penu som potom pokrájala na 0,5cm silné plátky a podávala som ich s plátkami čerstvej zeleniny - paradajky a šalátovej uhorky na listoch hlávkového šalátu, s malým banketovým pečivom ako prílohou a s pohárom dobre vychladeného suchého bieleho vína - Chardonay. Pena dobre stuhne, ale dá sa perfektne rozotierať. Príprava je veľmi jednoduchá, nenáročná, výsledok úžasne chutný Je to slávnostné predjedlo veľmi efektné a jemné, ľahko pikantné, delikátne, s jemnou údenou chuťou skvelej ryby, chutilo každému.
dakujem
dakujem.
je to naozaj fajné, skrátka delikatess, ktorá nesklame...
dakujem za pochvalu a 5*****
vidno, že si labužník a vyznáš sa v chuťovkách, ktoré iskria ako oceľ pod brúskou :D
nie iba profesionáli môžu pripraviť skvelú dobrot.
úprime ti dakujem.
dakujem.
budem rada, ak vyskúšaš, bud bez obáv, žiadne zrazenie nehrozí.
dakujem za pochvalu.
dakujem za uloženie do kk i za pochvalu.
a dakujem.