Sea Bass ( Morský Vlk ) so Samphire a hráškovou kašou
Autor receptu: ethanel
Sea Bass v preklade Morský Vlk a Samphire je niečo čo v UK voláme morská špargľa.
Snažil som sa nájsť slovenský preklad ale určite to je jeden z 30 druhov Slanorožca byliného
( Salicornia herbacea L. )
2-3 porcie |
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Morského Vlka alebo filety si umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme utierkou, dáme na tanier a odložíme na chladné miesto. Morský asparágus si očistíme, zbavíme sa tmavých a oschnutých alebo už mäkkších častí, umyjeme dobre pod tečúcou vodou a odložíme do chladu.
- Hráškovú kašu si pripravíme nasledovne a úplne jednoducho, nakrájanú šalotku speníme na masle pridáme hrášok, podusíme, podlejeme vývarom, keď je mäkký pridáme smotanu a kúsok masla a rozmixujeme ho na kašu, mala by ostať hustejšia a nie úplne krémová. Dochutíme soľou a korením.
- Mlieko zohrejeme, pridáme maslo a múčku z homára, povaríme a necháme vychladnúť na teplotu okolo 60 C, pridáme lecitín a dobre rozmixujeme ponorným mixérom. Odstavíme a necháme v teple. Neprehrievajte pretože ak sa lecitín prehreje už nespravíte krásnu a pevnú penu.
Penu je najlepšie pripraviť pár minút pred podávaním ponorným mixerom a to tak že tekutinu si nalejete do sklenného pekáča s časti prekryjete kuchynskou fóliou a ponorným mixérom, fólia Vás zachráni pred fŕkaním.
- Rozohrejeme si teflónovú panvicu ak nemáte ,, myslím že v dnešnej dobe už je v každej domácnosti :) ,, ak nie tak si nastrihajte papier na pečenie vo veľkosti filetovanej ryby, to Vám pomôže pri nepripálení a prilepení ryby na panvicu.
Na panvicu pridáme maslo a trochu oleja, filety ryby si prekrojíme šikmo tak aby nám ostalo z každej filety po dva kusy. Kožu narežeme, to nám zabráni krúteniu sa ryby.
Opekáme na každej strane do zlatova ale tak aby Vám neoschla.
- Popri pečení ryby si rozohrejeme daľšiu panvičku na ktorú pridáme maslo a dobre rozohrejeme, pridáme morskú špargľu a restujeme asi 5 minút.
http://media.web.britannica.com/eb-media/62/5662-004-D54C122C.jpg
- Na tanier si nanesieme hráškovú kašu na ňu uložíme morský asparágus, preložíme rybou a polejeme penou z homára, podávame samostane alebo s novými zemiakmi.