Morčacie stehno so zázvorovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Trošku iná chuť ako sme zvyknutí,ale výborna.Zázvoru sa nebojte,nabudúce ho pridám určite viac. Vrelo odporúčam.Recept pochádza z časopisu o jedle. Myslím,že z kuracích stehien to môže byť tiež dobré....

30-40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Morčacie stehno osolíme a okoreníme z obidvoch strán.
  2. Opečieme na masle do ružova a uložíme do pekáčika na zapekanie.
  3. Opečené mäso vyberieme a na zvyšnom masle opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a postrúhaný zázvor.
  4. Na mäsko rozvrstvíme opečenú cibuľu so zázvorom a podlejeme vodou.Prikryjeme alobalom.Upečieme v rúre.
  5. Mäso vyberieme bokom.V smotane rozhabarkujeme múku,vlejeme do pekáča,prehrejeme s výpekom a pretieme cez sito.Vložíme naspäť mäso.
  6. Podávame s knedľou alebo s vareným zemiakom.