Morčacie stehno so zázvorovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Trošku iná chuť ako sme zvyknutí,ale výborna.Zázvoru sa nebojte,nabudúce ho pridám určite viac. Vrelo odporúčam.Recept pochádza z časopisu o jedle. Myslím,že z kuracích stehien to môže byť tiež dobré....
30-40 minút na 180-200 °C |
Postup
- Morčacie stehno osolíme a okoreníme z obidvoch strán.
- Opečieme na masle do ružova a uložíme do pekáčika na zapekanie.
- Opečené mäso vyberieme a na zvyšnom masle opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a postrúhaný zázvor.
- Na mäsko rozvrstvíme opečenú cibuľu so zázvorom a podlejeme vodou.Prikryjeme alobalom.Upečieme v rúre.
- Mäso vyberieme bokom.V smotane rozhabarkujeme múku,vlejeme do pekáča,prehrejeme s výpekom a pretieme cez sito.Vložíme naspäť mäso.
- Podávame s knedľou alebo s vareným zemiakom.