Enerrgická morčia noha fotorecept

jody - fotkajody, 11. júla 2011
Enerrgická morčia noha (fotorecept)
Foto: jody

No tak som sa teda inšpirovala a pustila som sa do toho viacmenej enerrgicky... :-))) Samozrejme, z pôvodného receptu nezostal kameň na kameni, Zobraziť celý popisNo tak som sa teda inšpirovala a pustila som sa do toho viacmenej enerrgicky... :-))) Samozrejme, z pôvodného receptu nezostal kameň na kameni, toto je taká light verzia, snáď to prekážať nebude...

15 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Stehno vykostíme. Kadejakým narezávaním z neho vymodelujeme takmer plát a enerrgicky do neho narobíme priečne rezy. Čím viac, tým lepšie.

    Enerrgická morčia noha (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do zárezov natlačíme popučený cesnak. Veľa a hlavne etiež enerrgicky. :-)

    Enerrgická morčia noha (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Posolíme a napatleme čo najväčším množstvom poriadne pikantnej francúzskej horčice.

    Enerrgická morčia noha (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Enerrgicky posypeme na kocečky nakrájanou slaninou. Tu sa podobnosť s inšpirujúcim receptom končí. :-)

    Enerrgická morčia noha (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zrolujeme do alobalu. Tu musím upozorniť, urobte to naozaj enerrgicky a hlavne silno, dajte kľudne viac alobalu, lebo tá potvora nohatá bola po zrolovaní hrubá a jeden kúsok alobalu to v zrolovanej podobe neudržal a keď sa to začalo piecť, enerrgicky sa to z milého alobalu vymotalo... :-)))

    Enerrgická morčia noha (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitým si v hrnci na oleji podusíme cibuľu, ...

    Enerrgická morčia noha (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...a postupne pridávame všetok na slíže pokrájaný kel, ktorý po vrstvách solíme a kmínujeme. Podlejeme troškou vody a za občasného premiešania udusíme do mäkka (pekne na skus, nie ako vecheť).

    Enerrgická morčia noha (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď je mäso mäkké (cca po hodine), enerrgicky otrháme okolo staniol, pooblievame ho vypečenou šťavou, posypeme paprikou...

    Enerrgická morčia noha (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...a pridáme k nemu obielené zemiaky a zostanuvšie kelové hlúby + tieto posolíme. Dopečieme odokryté, za občasného podlievania mäsa, kým nezmäknú zemiaky.

    Enerrgická morčia noha (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    No, tak sa síce odrolovalo, ale viacmenej ostalo aspoň preklopené a plnka dnu. :-) Aj aký taký rez sa z toho dal urobiť. :-)

    Enerrgická morčia noha (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Naložíme zemiaky, kel a plát mäsa...

    Enerrgická morčia noha (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...a enerrgicky to zblajzneme. Dobrú chuť! :-)

    Enerrgická morčia noha (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

evanaaa
No, asi malo byť - noha z morky, alebo morčacie stehno, či ako.Ale zle to nevypadá, aj keď som takú kombináciu neskúšala a mäso z morky som dávno nemala. Kel ja krájam na rozdiel od kapusty skôr na väčšie kúsky ( rezance, hrubšie), ale to je tiež jedno, hlavné, že dobrý obed bol na stole a si si na ňom pochutila.
sovka62
Krásne si to vydumala, krásne navarila a krásne okomentovala. Tuším ťa napodobním, len tie kelové hlúby k zemiakom nebudem môcť dať. Ja ich vždy schrúmem pri krájaní (veď chutia ako kaleráb, nie? a nakoniec už malých nás učili, že naša Anča hrýzla hlúb, ale tá, chudera, dopadla zle).
evas13
Jody receptík ako vymalovaný a nakoľko takéto niečo u nás sa papá, tak aj pripravím. Mňam :)
enerrgizer
no, pripravila si to krásne, enerrgicky som rád, že som ťa aspoň trošku inšpiroval :-) super recept...
army62
Prave som na nieco take dostal energicky neskutocnu chut!!! Perfektne!!!
m513
Už sa ho chystám spraviť na pohľad vyzerá dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia