Morčacie stehná s vínovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Tento recept pochádza z kuchyne Lidla. Robila som to prvýkrát, ale určite nie posledný, tak je to fantastické.
6 porcií |
50 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Stehná vykostíme. Toto je najzložitejšia prípravná práca, odstrániť nielen hlavnú kosť, ale aj šľachy, aby ostalo len čisté mäso. Musím pochváliť manžela, ktorý to urobil veľmi precízne.
- Mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na kocky, nakrájame aj cibuľu a cesnak. Mäso nakrájame na väčšie kusy, osolíme a okoreníme. Kosti a kože dáme uvariť na vývar.
- Mäso opečieme na olivovom oleji a vyberieme.
- Vo výpeku z mäsa orestujeme zeleninu, cibuľu a cesnak. Po 10 minútach pridáme pretlak, podlejeme červeným vínom, pridáme guličky korenia, bobkový list, tymián, rozmarín a povaríme.
- Pridáme mäso a podlejeme morčacím vývarom, aby bolo mäso ponorené. Prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry na 180 st. C a dusíme 1 hodinu. Skontrolujeme a keď treba, vrátime do rúry. Z tohto dôvodu som použila staršiu nádobu aj s pokrievkou, aby som ho mohla dať do rúry.
- Potom vyberieme mäso, bobkové listy, aj guličky, pomixujeme, zjemníme maslom. Ak treba, dochutíme a vrátime mäso.
- Podávala som so zemiakmi.