Morčacie srdiečka na červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduchý sobotný obed , ale veľmi chutný.

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie srdiečka som umyla , osušila.
  2. Prekrojila som ich na polovice.
  3. Na panvicu som dala vytopiť údenú slaninku.
  4. Pridala som srdiečka a nechala som ich pekne opiecť z oboch strán.
  5. Pridala som nakrájanú cibuľu, cesnak, červenú mletú papriku a lečo. Všetko som nechala dobre povariť.
  6. Pridala som soľ, korenie, rascu a zázvor.
  7. Keď sa všetky chute spojili, pridala som muškátový oriešok, oregano a podliala som vínom.
  8. Keď boli srdiečka mäkké, pridala som vo vode rozmiešaný zemiakový škrob, nechala prejsť varom a hotovo. Pokiaľ sa srdiečka dusili, pripravila som si z múky, vajca a soli nokerle.
  9. Prajem vám dobrú chuť.