Morčacie srdiečka na červenom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jednoduchý sobotný obed , ale veľmi chutný.
4 porcie |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie srdiečka som umyla , osušila.
- Prekrojila som ich na polovice.
- Na panvicu som dala vytopiť údenú slaninku.
- Pridala som srdiečka a nechala som ich pekne opiecť z oboch strán.
- Pridala som nakrájanú cibuľu, cesnak, červenú mletú papriku a lečo. Všetko som nechala dobre povariť.
- Pridala som soľ, korenie, rascu a zázvor.
- Keď sa všetky chute spojili, pridala som muškátový oriešok, oregano a podliala som vínom.
- Keď boli srdiečka mäkké, pridala som vo vode rozmiešaný zemiakový škrob, nechala prejsť varom a hotovo. Pokiaľ sa srdiečka dusili, pripravila som si z múky, vajca a soli nokerle.
- Prajem vám dobrú chuť.