Morčacie s osikovcami a paprikou (fotorecept)

Autor receptu: remi

Veľmi rýchle jedlo, ktoré je príznačné na jeseň, kedy je hubárska sezóna. Vybehol som na polhodinku do Záblatských hôr, priniesol zopár osikovcov a varil :-) Výsledok stál za to..

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako som písal, použijeme osikovce ... ( ale môžu byť aj iné .. predsa len dubáky sú dubáky) Na panvici rozpustíme v troche oleja maslo, a následne keď spení, pridáme na kocky nakrájané morčacie mäso. Orestujeme zo všetkých strán a dierkovanou naberačkou ho následne vyberieme do misy, a zakryjeme alobalom, aby rýchlo nevychladlo.
  2. Do masla, čo ostalo po orestovaní mäsa dáme nakrájané huby s 4 najemno nakrájanými strúčikmi cesnaku ( môže byť aj pretlačený, ja ho nadrobno krájam - nestratí tak rýchlo chuť). pridáme papriku a restujeme na ohni asi 2 minuty do mäkka.
  3. pridáme lyžičku hladkej múky, orestujeme na silnom ohni a následne podlejeme 2 dcl vlažnej vody a 1PL Maggi a na miernom ohni necháme variť pár minút.
  4. Následne do zmesi pridáme morčacie mäso a smotanu a zľahka prehrejeme. Podávame s ryžou, alebo zemiakmi .. DOBRÚ CHUŤ!!! :-)