Morčacie s osikovcami a paprikou (fotorecept)
Autor receptu: remi
Veľmi rýchle jedlo, ktoré je príznačné na jeseň, kedy je hubárska sezóna.
Vybehol som na polhodinku do Záblatských hôr, priniesol zopár osikovcov a varil :-)
Výsledok stál za to..
4 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako som písal, použijeme osikovce ... ( ale môžu byť aj iné .. predsa len dubáky sú dubáky)
Na panvici rozpustíme v troche oleja maslo, a následne keď spení, pridáme na kocky nakrájané morčacie mäso.
Orestujeme zo všetkých strán a dierkovanou naberačkou ho následne vyberieme do misy, a zakryjeme alobalom, aby rýchlo nevychladlo.
- Do masla, čo ostalo po orestovaní mäsa dáme nakrájané huby s 4 najemno nakrájanými strúčikmi cesnaku ( môže byť aj pretlačený, ja ho nadrobno krájam - nestratí tak rýchlo chuť). pridáme papriku a restujeme na ohni asi 2 minuty do mäkka.
- pridáme lyžičku hladkej múky, orestujeme na silnom ohni a následne podlejeme 2 dcl vlažnej vody a 1PL Maggi a na miernom ohni necháme variť pár minút.
- Následne do zmesi pridáme morčacie mäso a smotanu a zľahka prehrejeme.
Podávame s ryžou, alebo zemiakmi ..
DOBRÚ CHUŤ!!! :-)