Morčacie prsia podľa Duranda (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Jedná sa o minútku z hydinového mäsa, pôvodne z kuraťa. Neviem, kto bol Durand :-) Zrejme francúzsky kuchár, ktorý vymyslel tento spôsob úpravy, lebo recept som našla medzi francúzskymi a nesklamal ma.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. morčacie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na približne rovnaké kúsky
  2. osolíme, okoreníme a obalíme ich v múke. Prudko ich zo všetkých strán opečieme na rozhorúčenom oleji.
  3. Počas pečenia mäsa som parila zemiaky na prílohu.
  4. Stíšime plameň a mäsko dopečieme do mäkka, trvá to len pár minút. Vyložíme do do inej nádoby a udržujeme v teple. Do výpeku pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opekáme ju na vyššej teplote, pozor, nespáliť! Očistený a prelisovaný cesnak pridáme k cibuli spolu s nakrájanými rajčinami, kto chce, môže ich blanšírovať(zbaviť šupky vo vriacej vode), nám šupky nevadia.
  5. hneď som prisypala aj na rezančeky nakrájanú morčaciu šunku, trocha všetko poopekala a zaliala vínom.
  6. Omáčku som nechala vrieť asi 7 minút, zatiaľ sa prebytočná tekutina odparila, zmes sa zahustila a správne ochutila. Jedlo bolo hotové.
  7. Už som len posekala petržlenovú vňať na parené zemiaky, nabrala na taniere k mäsu a poliala omáčkou. Je to vynikajúce;-)