Morčacie prsia podľa Duranda (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Jedná sa o minútku z hydinového mäsa, pôvodne z kuraťa. Neviem, kto bol Durand :-)
Zrejme francúzsky kuchár, ktorý vymyslel tento spôsob úpravy, lebo recept som našla
medzi francúzskymi a nesklamal ma.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- morčacie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na približne rovnaké kúsky
- osolíme, okoreníme a obalíme ich v múke. Prudko ich zo všetkých strán opečieme na rozhorúčenom oleji.
- Počas pečenia mäsa som parila zemiaky na prílohu.
- Stíšime plameň a mäsko dopečieme do mäkka, trvá to len pár minút. Vyložíme do do inej nádoby a udržujeme v teple. Do výpeku pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opekáme ju na vyššej teplote, pozor, nespáliť! Očistený a prelisovaný cesnak pridáme k cibuli spolu s nakrájanými rajčinami, kto chce, môže ich blanšírovať(zbaviť šupky vo vriacej vode), nám šupky nevadia.
- hneď som prisypala aj na rezančeky nakrájanú morčaciu šunku, trocha všetko poopekala a zaliala vínom.
- Omáčku som nechala vrieť asi 7 minút, zatiaľ sa prebytočná tekutina odparila, zmes sa zahustila a správne ochutila. Jedlo bolo hotové.
- Už som len posekala petržlenovú vňať na parené zemiaky, nabrala na taniere k mäsu a poliala omáčkou. Je to vynikajúce;-)