Morčacia roláda s hubovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Morčacie mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát mäsa, ktorý ešte naklepeme. Umyjeme a nadrobno pokrájame všetky 3 papriky a cibuľu. Šampiňóny očistíme, pokrájame a podusíme na 2 PL oleja spolu s paprikou a cibuľou. Necháme vychladnúť. Polovicu zeleninovej zmesi odložíme bokom a neskôr z nej pripravíme lahodnú
omáčku.
- Druhú polovicu zeleninovej zmesi zmiešame so strúhankou, šľahačkou, žĺtkami, posekanými bylinkami
a klobásou nakrájanou nadrobno. Všetko dochutíme soľou, korením a paprikou. Potom plnku rozotrieme po mäsovom pláte, posypeme parmezánom, opatrne zrolujeme a previažeme tenkým špagátikom.
- Pripravenú roládu najprv opečieme na oleji, potom na pekáč pridáme k mäsu druhú cibuľu nakrájanú na hrubšie kusy a paradajky, prilejeme biele víno a pečieme asi hodinu v dobre vyhriatej rúre. Upečené mäso vyberieme z výpeku a odložíme na teplé miesto.
- Šťavu z výpeku (aj so zeleninou) a vývar vyšľaháme v mixéri, potom vylejeme do kastrólika, pridáme zvyšnú zeleninovú zmes a uvedieme do varu. Takto upravenú omáčku podávame k roláde. Roládu podávame pokrájanú na úhľadné plátky, posypané petržlenovou vňaťou.
|