Morčacia ihla
Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Morčacie stehno nakrájame na
väčšie kocky, cuketu na kolieska, slaninu na plátky. Mäso osolíme a okoreníme.
- Striedavo napichujeme na ihly alebo špajdle mäso, cuketu a slaninku. Opečieme sprudka na olivovom oleji
a zapečieme v rúre zohriatej na 180 °C 15 – 20 minút.
- Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska, dáme na
plech, pridáme soľ, korenie, maslo. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút,
kým nebudú mäkké. Po upečení
pridáme nasekanú petržlenovú
vňať.
- Uhorkový dip: Uhorku očistíme
a nastrúhame najemno. Z nastrúhaných uhoriek cez sitko
vytlačíme šťavu. Pridáme pretlačený cesnak,
soľ, korenie, nasekaný kôpor, jogurt,
šťavu z polovice citróna, lyžičku
cukru a lyžičku olivového oleja.
Všetko zamiešame.
|