Moje obľúbené kuracie satay

Autor receptu: 2010

Ke idete vecer po ulici v Thajsku tak na kazdom rohu rozvoniavaju tieto kuracie satay nie su to ziadne velke spizy ale male , marinovane a cerstvo ugrilovane , podavane s arasidovou omackou. Garantovany uspech na kazdu grilovacku.

35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tento recept som nerobil ziadne kompromisy ,ziadne prisposobovanie do slovenskej kucharky tak ako je.Tak ako mi chuti.V thajsku je bezny zaklad 10 ingrediencii...Ziadne varenie omacky spravi sa a hned sa zje , cerstva. Tenke spizy najlepsie su bambusove dame namocit do vody cca 30 minut.
  2. Kuracie prsia nakrajame na cca.2cm pasiky .Navliekame ich na tenke spizy cca. len 5-7 cm. Ziadne velke spajgle plne masa ktore sa nedaju opekat. Vsetky ingredience marinady dame do mixeru a zmixujeme.Spizy ponatierame marinadou a dame na plocho do misky alebo sacku a odlozime aspon na 1 hodinu do ladnicky.
  3. Do mixeru dame vsetky ingrediencie na omacku , ja mam radsej aby bolo arasidy citit ( aby boli chrumkave tak ich dam az posledne , daju sa nahradit chrumkavym arasidovym maslom).Omacka sa nevari, ked ju chceme redsiu pridame viac kokosoveho mlieka alebo vody.
  4. Grill potrieme troskou oleja a dame grilovat marinova spizy , otacame ako treba, plus potrieme troskou oleja. Servirujeme cerstve namocime do arasidovej omacky a cerstvym chlebom. Da sa tiez ako hlavne jedlo s jasminovou ryzou.