Moje obľúbené kuracie satay
Autor receptu: 2010
Ke idete vecer po ulici v Thajsku tak na kazdom rohu rozvoniavaju tieto kuracie satay nie su to ziadne velke spizy ale male , marinovane a cerstvo ugrilovane , podavane s arasidovou omackou. Garantovany uspech na kazdu grilovacku.
35 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Tento recept som nerobil ziadne kompromisy ,ziadne prisposobovanie do slovenskej kucharky tak ako je.Tak ako mi chuti.V thajsku je bezny zaklad 10 ingrediencii...Ziadne varenie omacky spravi sa a hned sa zje , cerstva.
Tenke spizy najlepsie su bambusove dame namocit do vody cca 30 minut.
- Kuracie prsia nakrajame na cca.2cm pasiky .Navliekame ich na tenke spizy cca. len 5-7 cm.
Ziadne velke spajgle plne masa ktore sa nedaju opekat.
Vsetky ingredience marinady dame do mixeru a zmixujeme.Spizy ponatierame marinadou a dame na plocho do misky alebo sacku a odlozime aspon na 1 hodinu do ladnicky.
- Do mixeru dame vsetky ingrediencie na omacku , ja mam radsej aby bolo arasidy citit ( aby boli chrumkave tak ich dam az posledne , daju sa nahradit chrumkavym arasidovym maslom).Omacka sa nevari, ked ju chceme redsiu pridame viac kokosoveho mlieka alebo vody.
- Grill potrieme troskou oleja a dame grilovat marinova spizy , otacame ako treba, plus potrieme troskou oleja.
Servirujeme cerstve namocime do arasidovej omacky a cerstvym chlebom.
Da sa tiez ako hlavne jedlo s jasminovou ryzou.