Moje nové obľúbené cesto na pizzu s domácou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: egreska
Postup- 1 šalka=2,5 dcl Cesto vymiesime a nechame 2 hodiny kysnut.Rozdelíme na dve časti a na naolejovanej podložke alebo plechu mastnými rukami roztiahneme na pizzu.Z tejto davky vyjdu dve velke pizze.
- Omáčka:cibulku nakrajanu na drobno si opražíme na 1 pl oleja.Neskor pridame cesnak.
- Pridame pretlak a orestujeme aby stratil kyslost.
- Paradajky si nasekame na drobno (možete ich aj ošupat ).
- Paradajky aj so všetkym korením a bylinkami pridame do hrnca.5 minut povaríme ,nech sa štava trošku odparí.
- Nakoniec primiešame maslo.
- Omáčka je hotova.Je vhodna aj na cestoviny.
- Na roztiahnute cesto natrieme omáčku.
- Každý si da na pizzu to,čo má rád...
- Šupneme do vyhriatej rury na 200 st asi 12 minut.Nenechavajte dlhšie,lebo sa vysuší.
- Výborná,tenučká...
|