Veľmi dlho nekupujeme knedle, ale pripravujeme si ich doma. Asi posledných desať rokov dávam prednosť ľahučkej, mäkkučkej a nadýchanej domácej knedli, o ktorej Zobraziť celý popisVeľmi dlho nekupujeme knedle, ale pripravujeme si ich doma. Asi posledných desať rokov dávam prednosť ľahučkej, mäkkučkej a nadýchanej domácej knedli, o ktorej prípravu sa s Vami rada podelím.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
10 g , čerstvé |
|
1 ks |
|
1/2 čajovej lyžičky |
|
1 čajová lyžička |
|
125 ml, vlažné |
|
125 ml, vlažná |
|
p.p na varenie knedlí |
|
1-2 PL,do vody na varenie |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme do misy a zmiešame so soľou. Do priehlbiny v múke pridáme vajce. Do misky dáme cukor, vlažné mlieko, vlažnú vodu a rozdrobené droždie. Po vykysnutí kvások prilejeme do múky a vypracujeme hladké, nelepivé cesto strednej hustoty. Prikryjeme utierkou a v teple necháme vykysnúť do dvojnásobného objemu. cca 45 minút.
- 2
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti, z ktorých vyformujeme dva knedlíky.Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ešte 20 minút. Vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 15 minút od opätovného zovretia vody poloprikryté pod pokrievkou bez obrátenia.
- 3
Hotové knedle vyberieme z vody na dosku, popicháme vidličkou, aby sa odparili. Pokrájame na plátky a servírujeme. Povrch knedle, ktorú sme nespotrebovali, potrieme olejom, aby neokorala a vychladnuté v mikroténovom sáčku odložíme do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
podla mna sa oplati investovat do parneho hrnca, knedle a buchty sa v nom spravia jedna basen, okrem toho hrniec pripravi rozne vyborne a zdrave jedla, nielen zeleninove ale aj ryby a masko-najlepsie z hydiny, ryzu aj sosovicu, da sa vyuzit aj na ohrievanie jedla, to len pre inspiraciu, pekny den vsetkym :-)
tie moje sú zase varené vo vode, teda iný postup.