Moje Kinder Bueno rezy (fotorecept)

Autor receptu: alicina

Séria vylepšených (alebo diétnejších?) receptov pokračuje... Na MBB som nedávno objavila zaujímavý receptík na tieto fantastické rezy, avšak použité suroviny boli kalorickou bombou. Tak som premýšľala, ako si ho uspôsobiť podľa seba a zároveň nemať výčitky pri každom zjdenom kúsku. A to tých kúskov nebolo veru málo... :-D Myslím však, že "diétnejšia" verzia sa úspešne podarila a na chuti mu to veru neubralo.

20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Lístkové cesto si vyvaľkáme na veľkosť plechu. U mňa bolo už hotové chladené vyvaľkané a piekla som na menšom plechu s vnútorným rozmerom 26x39 cm. Orechy posekáme alebo rozdrvíme pomocou tĺčika na mäso v mikorténovom vrecku. Pripravené cesto popicháme vidličkou a rovnomerne posypeme časťou sekaných orechov (cca 150g). Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 15 minút. Podľa vône pečených orechov spoľahlivo zistíme, že už je hotové.
  2. Kým sa cesto pečie pripravíme si potrebné suroviny. Najprv uvaríme vanilkový puding v 6,5 dcl mlieka s jednou polievkovou lyžicou UPDATE sladidla.
  3. Na upečené cesto (ešte horúce) rozotrieme nutelu podľa chuti. Je to približne jedno menšie balenie. Nato príde uvarený vanilkový puding.
  4. Na vrstvu vanilkového pudingu pokladieme BeBe keksy, ktoré sme predtým namočili do mlieka. Nie však priveľmi, aby príliš nezmäkli. Rovnaký spôsobom uvaríme čokoládový puding v 6,5 dcl mlieka s jednou polievkovou lyžicou UPDATE sladidla.... a rovnomerne rozotrieme na vrstvu BeBe keksov. Necháme chvíľku v chlade stuhnúť.
  5. Na záver dáme vrstvu z kyslej smotany, v ktorej sme rozmiešali vanilkový cukor (2ks). Posypeme kakaom...
  6. a zvyšnými sekanými orechmi. Necháme stuhnúť v chlade, najlepšie do druhého dňa.
  7. DOBRÚ CHUŤ!