Moja omáčka na cestoviny (fotorecept)
Autor receptu: helca103
Túto omáčku robím už niekoľko rokov a vznikla spojením ,,z každého rožku trošku"
Postup
- Pripravím si všetky suroviny. Mäso pomeliem, očistím si cibuľu a cesnak.
- Cibuľu opražím na oleji,pridám mleté mäso a opekám ho kým sa nezatiahne.
- Pridám soľ,mletú papriku,korenie,bobkový list, drvené paradajky a paradajkovú šťavu. Pridám asi 1dl vody ak treba a pomaly dusím asi 30-40 minút. Potom pridám cesnak, oregano a povarím ešte 10-15 minút kým omáčka trochu nezhustne. Všetko záleží od mäska aj paradajok.
- Medzitým uvarím cestoviny a môžeme obedovať. Kto chce, tomu nastrúham syr.
- Dodatok:
Ak použijete čerstvé paradajky tak treba použiť asi 1kg.
Paradajky,sparím, ošúpem, rozmixujem alebo pomeliem a začnem variť, tá chuť je úplne iná. Paradajky aj paradajkovú šťavu treba dať toľko ako má kto rád. :-)