Moja omáčka na cestoviny (fotorecept)

Autor receptu: helca103

Túto omáčku robím už niekoľko rokov a vznikla spojením ,,z každého rožku trošku"

Postup

  1. Pripravím si všetky suroviny. Mäso pomeliem, očistím si cibuľu a cesnak.
  2. Cibuľu opražím na oleji,pridám mleté mäso a opekám ho kým sa nezatiahne.
  3. Pridám soľ,mletú papriku,korenie,bobkový list, drvené paradajky a paradajkovú šťavu. Pridám asi 1dl vody ak treba a pomaly dusím asi 30-40 minút. Potom pridám cesnak, oregano a povarím ešte 10-15 minút kým omáčka trochu nezhustne. Všetko záleží od mäska aj paradajok.
  4. Medzitým uvarím cestoviny a môžeme obedovať. Kto chce, tomu nastrúham syr.
  5. Dodatok: Ak použijete čerstvé paradajky tak treba použiť asi 1kg. Paradajky,sparím, ošúpem, rozmixujem alebo pomeliem a začnem variť, tá chuť je úplne iná. Paradajky aj paradajkovú šťavu treba dať toľko ako má kto rád. :-)