Moja čína z woku (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Tento recept mám okukaný z televízneho varenia ešte z dávnej minulosti. Mám ho rada preto, že si ho môžem prispôsobiť podľa vlastnej chuti a dostupných ingrediencií. Dúfam, že bude chutiť aj Vám.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny
- Mäso nakrájame na tenké rezančeky, kapustu na kocky, banány na kolieska, cibuľu na jemné pásiky, šampiňóny na plátky a čierne čínske huby po namočení na jemné pásiky. Hrozienka namočíme do vody a mandle posekáme.
- Rozpálime si wok, nalejeme olej a pridáme med.
- Pridáme nakrájané mäso a opražíme ho zo všetkých strán. Po opražení pridáme kurkumu, trošku soli a čierne korenie. Pridáme pokrájanú kapustu a premiešame. Solíme opatrne, budeme neskôr pridávať sójovú a ustricovú omáčku. Kto má rád pikantné, môže pridať pálivú čili papričku.
- Pridáme nakrájané šampiňóny, čínske huby a obidve omáčky. Pozor, ustricová je slaná! Stále miešame na plnom plyne.
- Pridáme scedené hrozienka a posekané mandle.
- Teraz je na rade kukurička a na kolieska nakrájaný banán. Premiešame všetky suroviny, aby sa prehriali.
- Na hotové jedlo rozdrobíme na rezančeky nakrájanú cibuľu.
- A necháme 10 - 15 minút pod pokrievkou spariť. Hotové jedlo premiešame a podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami. Ja to milujem bez prílohy! Dobrú chuť.