Môj pác na divinu (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Každý, kto robí divinu, má svoj osvedčený pác, v ktorom pácuje rôznu divinu.
Pridávam svoj osvedčený recept, možno niekoho z vás inšpirujem, ja v tomto náleve
pácujem srnčie, jelenie, diviačie mäso, divé vodné a iné vtáctvo, ale aj hovädzie a iné
mäso, ak ho chcem pripraviť ako divinu, mne sa veľmi osvedčil.
1500 ml nálevu na 50 porcií |
15 minút príprava |
Postup- Do hrnca som dala mrkvu, pokrájanú na 3 - 5 mm kolieska,
- ...tiež petržlen, pokrájaný na kolieska o hrúbke 3 - 5 mm,...
- ...umytý a osušený citrón, pokrájaný na hrubšie kolieska,...
- ...pridala som celé čierne a celé nové korenie, celé klinčeky, na toto množstvo nálevu ja dávam 3 kusy,...
- ...pridala som celé borievky,...
- ...celé bobkové listy a soľ,...
- ...cibuľu dávam v celku, po napácovaní mäsa ju pokrájam na kliny a použijem ju ako aj ostatnú zeleninu s koreninami pri konečnej úprave mäska z diviny, kto chce, ten môže cibuľu pokrájať už na začiatku na tenké plátky, pridala som celé strúčiky cesnaku,...
- ...zaliala som 1500 ml studenej vody, toľko potrebujem na 500 g mäska z diviny, mäsko musí byť úplne ponorené v páci, nesmie vyčnievať a priebežne ho treba otáčať, pridala som ešte 1 PL octu, nálev má byť mierne kyslý a mierne slaný,...
- ...priviedla som do varu a povarila som niekoľko minút, nechala som ho úplne vychladnúť,...
- ...vychladnutým pripraveným nálevom aj so zeleninou a koreninami som zaliala mäsko, a odložila som ho na 2 dni odpočívať do chladničky, po tomto čase nálev scedím, znovu ho privediem do varu, povarím niekoľko minút, pridám 1 PL rozpustenej domácej bravčovej masti, zalejem opäť mäsko z diviny, nechám zase úplne vychladnúť a poputuje všetko spolu späť do chladničky a bude sa marinovať dalšie 2 dni, potom idem k vlastnému receptu na prípravu diviny.
|