Môj pác na divinu (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Každý, kto robí divinu, má svoj osvedčený pác, v ktorom pácuje rôznu divinu. Pridávam svoj osvedčený recept, možno niekoho z vás inšpirujem, ja v tomto náleve pácujem srnčie, jelenie, diviačie mäso, divé vodné a iné vtáctvo, ale aj hovädzie a iné mäso, ak ho chcem pripraviť ako divinu, mne sa veľmi osvedčil.

1500 ml nálevu na 50
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca som dala mrkvu, pokrájanú na 3 - 5 mm kolieska,
  2. ...tiež petržlen, pokrájaný na kolieska o hrúbke 3 - 5 mm,...
  3. ...umytý a osušený citrón, pokrájaný na hrubšie kolieska,...
  4. ...pridala som celé čierne a celé nové korenie, celé klinčeky, na toto množstvo nálevu ja dávam 3 kusy,...
  5. ...pridala som celé borievky,...
  6. ...celé bobkové listy a soľ,...
  7. ...cibuľu dávam v celku, po napácovaní mäsa ju pokrájam na kliny a použijem ju ako aj ostatnú zeleninu s koreninami pri konečnej úprave mäska z diviny, kto chce, ten môže cibuľu pokrájať už na začiatku na tenké plátky, pridala som celé strúčiky cesnaku,...
  8. ...zaliala som 1500 ml studenej vody, toľko potrebujem na 500 g mäska z diviny, mäsko musí byť úplne ponorené v páci, nesmie vyčnievať a priebežne ho treba otáčať, pridala som ešte 1 PL octu, nálev má byť mierne kyslý a mierne slaný,...
  9. ...priviedla som do varu a povarila som niekoľko minút, nechala som ho úplne vychladnúť,...
  10. ...vychladnutým pripraveným nálevom aj so zeleninou a koreninami som zaliala mäsko, a odložila som ho na 2 dni odpočívať do chladničky, po tomto čase nálev scedím, znovu ho privediem do varu, povarím niekoľko minút, pridám 1 PL rozpustenej domácej bravčovej masti, zalejem opäť mäsko z diviny, nechám zase úplne vychladnúť a poputuje všetko spolu späť do chladničky a bude sa marinovať dalšie 2 dni, potom idem k vlastnému receptu na prípravu diviny.