Môj najobľúbenejší chlebík
Autor receptu: salinka
Je to výborný chlieb, ktorý chutí aj bez nátierky, alebo prílohy.
80 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny.
- Do misky dáme suchú zmes: múku a semienka, premiešame lyžicou. pridáme 350 ml vlažnej vody a miešame mixérom na najvyššom stupni cca 4 min. Necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút.
- Formu rozmerov: 26x12x7.5 cm vymastíme olejom, vymiešané cesto vložíme do formy a povrch uhladíme mokrou lyžicou.
- Povrch posypeme semiačkami a necháme kysnúť ešte 45 minút.
- Po vykysnutí dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi hodinu.
- O tom, či je už upečený sa presvedčte špajľou. Po upečení vyklopiť na mriežku a nechať vychladnúť.