Môj najobľúbenejší chlebík

Autor receptu: salinka

Je to výborný chlieb, ktorý chutí aj bez nátierky, alebo prílohy.

80 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Do misky dáme suchú zmes: múku a semienka, premiešame lyžicou. pridáme 350 ml vlažnej vody a miešame mixérom na najvyššom stupni cca 4 min. Necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút.
  3. Formu rozmerov: 26x12x7.5 cm vymastíme olejom, vymiešané cesto vložíme do formy a povrch uhladíme mokrou lyžicou.
  4. Povrch posypeme semiačkami a necháme kysnúť ešte 45 minút.
  5. Po vykysnutí dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi hodinu.
  6. O tom, či je už upečený sa presvedčte špajľou. Po upečení vyklopiť na mriežku a nechať vychladnúť.