Mňam cestovinky alebo cesnakovo-paradajkové cestoviny s mozzarelou

Autor receptu: yyyyanula

Recept na tieto cestoviny vznikol asi tak pred rokom.V chladničke som mala mozzarelu pred dátumom spotreby a nevedela som, čo s ňou. S troškou fantázie a osvietenia :) vzniklo naozaj veľmi chutné jedlo. Odvtedy ho robievam veľmi často a vždy má úspech, tak snáď sa zapáči aj varechárom :)

2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na cca 200 gramov cestovín si do misky navážime 66 gramov hladkej a 66 gramov polohrubej múky, pridáme vajce, pol čajovej lyžičky soli, 1,5 polievkovej lyžice oleja a 1 polievkovú lyžicu vody. Zo zmesi vymiesime cesto, mäkké asi ako plastelína. (Podľa potreby pridajte trochu vody, resp. múky). Necháme ho cca hodinku odpočívať pod utierkou. Kto sa nechce trápiť s cestom, kúpi si v obchode cestoviny - najlepšie tagliatelle, ale stojí to za tú námahu, môj muž povedal, že sú lepšie ako od mamy :) A to už je iný kompliment :)
  2. Po hodine oddychovania bochníček vyvaľkáme na pomúčenej doske úplne natenko.
  3. Nakrájame na dlhé stredne hrubé rezance (každý podľa chuti).
  4. Môžeme dať rovno variť do vriacej osolenej vody s kvapkou oleja. Varíme asi 10 minút.
  5. Medzitým si kúsok masla speníme na panvici, hodíme tam 3-4 strúčiky cesnaku nakrájané na tenké plátky (kto má rád viac cesnaku, môže dať viac). Opražíme dozlatista.
  6. Pridáme paradajky bez šupky (ponoríme na pár minút do vriacej vody a šupa sa krásne oddelí) - nakrájané na malé kúsky, osolíme a prikryjeme pokrievkou, kým nepustia šťavu - asi 5-10 minút.
  7. Pridáme bazalku, čierne korenie a trošku sladkej papriky, podľa potreby soľ, premiešame a ešte 2 minútky povaríme. K omáčke pridáme už uvarené cestoviny, dobre premiešame a nakoniec do toho všetkého pridáme na kocky nakrájanú mozzarelu (ja kupujem v Lidli, zatiaľ som na lepšiu nenatrafila), jemne premiešame, aby sa nespojila späť. Cestovinky sú hotové, pripravené na rýchlu konzumáciu :) Dobrú chuť!