Miznúce rýdziky

jody - fotkajody, 8. augusta 2010
Miznúce rýdziky
Foto: jody

Mrzí ma to, ale fotka hotového jedla sa nestihla urobiť. Aj preto miznúce... :-)

10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Príprava tohoto receptu začína - Ráno vstaneme o piatej a vybehneme do hory. :-) O desiatej, keď sa nám oči rozlepia, vyberieme z koša zelené muchotrávky a vrátime sa domov. :-)

    Miznúce rýdziky - obrázok 1
  2. 2

    Rýdziky očistíme od ihličia a odrežeme im nohy, aby nám z plechu neušli. Mladé sójové bôby vylúpeme zo strukov. Na poolejovaný plech pokladieme kobúčiky lupeňami nahor, pomedzi ne nasypeme bôb (mladý, zelený, určite nie suchý), pokmínujeme, posolíme, prihodíme celú vňať aj so stonkami (bude chrumkavá) a upečieme.

  3. 3

    A po dobrom obede si treba aj zdriemnuť... :-)

    Miznúce rýdziky - obrázok 3

Diskusia k receptu

bozulka
Rýdzik-surovička -škoda,že ich je už teraz tak málo.Volakedy sme nosili celé koše a robili na množstvo spôsobov-vysmážané v trojobale,na kmíne ,vynikajúci je guláš.Ten tvoj recept vyzerá veľmi dobre,ale stratili sa mi nožičky,to je ďalší recept?No teraz už len zohnať rýdziky.
bozulka
Ešte som zabudla,ten odpočinok je krásny a po práci zaslúžený.
satin2
teraz je hrýbov (das is hrúsen)........dnes som bol v hore no katastrofa....
tinca
@jody no tá úvodná fotka je krááásna. Mamina kedysi rýdziky aj zavárala. Škoda,že nemám nikoho s kým by som na hríby šla, lebo ja ich nepoznám /okrem dubákov/ aj to by som si nebola istá.
martina34
@jody tá cica je po hríboch? ja tento druh nezbieram, nevedela som, že aj tieto sú jedlé, tiež zbierame len dubáčiky, kozáky, suchohríby, kuriatka... atď. Tento rok sme boli už párkrát, vždy sme priniesli hodne, manžel tiež priniesol celé kopy a už som mu dala výstrahu, že už nechcem hríb ani vidieť... všade sa sušia .
tinca
@ma ťka ak ich nechceš vidieť hoď ich po mne do PD
jody
@bozulka nožičky skončili v guláši, bude recept. :-)
@tinca , nemáš náhodou recept na tie zavárané rýdziky? A veľká škoda, že nemáš s kým na hríby, ale aspoň na prechádzku do lesa a ak tam náhodou niečo nájdeš, prečo to nezobrať a najbližšieho suseda sa neopýtať?
@martina34 cica hríby nepapá, lebo je to hnusák murovatý rozmaznaný, ale páčila sa mi fotka :-)
honestka
tak toto pocuvat, ze ste zaplaveni hubkami - ach joj...
nasu navstevu som poziadala, aby mi priniesli len 2 veci z domu: "huby a kakao"; s hubami by vsak musel prist zrejme niekto az v septembri sem, aby mohol doniest z tejto "zaplavy" ...skoda, ze sa nedaju poslat aj sem, hned by som si objednala, obrazok vyzera ako namalovany ...
My sme doma zavarali tiez rydziky, kuriatka, zampiony a dubaky a vzdy sme pouzili nalev ten isty co na uhorky, lenze sa pridavala aj stiplava feferonka, aby boli pikantne a vzdy boli v sladkokyslom naleve a prelozene bud malou, alebo krajanou bielou cibulkou. Nic zvlastne, ale chutili tak famozne, ze momentalne mi v puse trilkuju slinky. KRASA!
satin2
Honeska, presne tak isto zaváram huby,len pridávam červený melon
pokrajaný na kocky...........
marta23
Aj mne by sa zišli sušené i čerstvé huby. Ja sa už bojím sama isť do lesa. Mám 66r. a som po čerstvej operácii oboch očí-umelé šošovky. Som z BB. Niet nad smažené huby s vajcom alebo nakladané rýdziky. Mňam.
pivonka
Jody, ty si číslo! Ako keby som čítala Zema. Som sa posmiala. Aj by som spravila, ale nemám bôb ani rýdziky a ani ich nepoznám. Na vychádzke v lese sme boli, huby 2 aj to biedne :-(.
sjuz
pekné:)), takú cicu som mala kedysi aj ja....
No a rýdziky sme v Zázrivej poukladali hore klobúkom na pec, posolili. Ani sa nestihli poriadne vypotiť, a už mizli...ako tvoje:), Jody.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia