Minitortičky Pavlova

johaneska - fotkajohaneska, 16. augusta 2016
Minitortičky Pavlova
Foto: johaneska

Mala som ešte asi polovicu konzervy kokosového mlieka a bolo mi ľúto ho vyhodiť. Tak som ho použila ako šľahačku na tieto minitortičky.

3-6
porcie
25 minút
príprava
60 minút
na 140 °C

Suroviny

2 ks
100 g (alebo brezový)
1/2 PL
200-250 g (stuhnutá časť, aby sa dala vyšľahať)
1 PL
 ľubovoľné
 lístky (alebo medovka)




Postup

  1. 1

    Bielka si asi minútu vyšľaháme s citrónovou šťavou a následne po 1PL pridávame cukor. Misu je lepšie vytrieť pred pridaním bielok jablčným octom, ja som použila kokosový ocot. Stačí dať na prsty a potrieť misu.

    Minitortičky Pavlova - obrázok 1
  2. 2

    Zvýšime a takto šľaháme cca 15minut, kým nie je cesto úplne hladké. Rúru si predohrejeme (horkovzdušná) na 140 stupnov. Cesto pomocou lyžice dávame na plech vystlaný pečiacim papierom a pečieme hodinu. Po dopečení vyberieme a necháme vychladnúť.

    Minitortičky Pavlova - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si z kokosového mlieka a medu vyšľaháme tuhý krém (šľahačku) a dáme ešte stuhnúť do chladničky.

  4. 4

    Na vychladnuté cesto nanášame krém a ozdobíme ovocím. Ja som spravila navrstvené, ale kľudne môžete spraviť každý kus zvlášť. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

johaneska
@Mirop (16.8.2016 13:17)

Pavlova je všeobecný názov torty ( kvázi korpusu), ktorý je len z bielkov a cukru. Niečo ako na snehové pusinky. Používa sa klasický krištáľový alebo práškový. Avšak ja sa snažím piecť so zdravších surovín, preto sú aj tortičky hnedé kvôli kokosovému cukru a chuťovo pripomínajú karamel :)
tatranka
Krásne prezentovaný koláčik.Milujem krásne foto k peknému a dobrému jedlu.Sama si dám vždy na tom záležať.
Tortičky máš veľmi pekné a páči sa mi,že tú sladkosť vieš dať aj v zdravšej verzii.Vám mladým to naozaj prináleží.
2010
Nie som fanusik kokosoveho oleja ale roky pouzivam kokosovy ocot , slovensky mi nechuti je moc silny - chemicky



kukulienka71
Na prvý pohľad vyzerajú ako lievance:-) Neviem, či sa kokosový cukor šľahaním úplne roztopí, vidím tam také bodky v "ceste" a možno tým pádom pena nie je taká nadýchaná ako z bieleho cukru, alebo si robila tenšie placičky. Určite lepšia variácia čo sa týka druhu cukru. Pekne naaranžované, dala si si záležať:-)
johaneska
Ďakujem každému, vážim si každý pozitívny či negatívny komentár :) Áno kokosový ocot, ja ho používam aj do šalátov namiesto klasického octu. Hej skoro ako lievance a dávala som menšie lyžice, tak preto aj malé placičky a určite aj kokosový cukor spraví svoje ( predsa nie je klasický biely ) a ja sa všetko snažím piecť v zdravšej variante, takže experimentujem :D Po pravde neviem z čoho vznikli tie bodky, lebo keď som aj cesto skúšala medzi prstami bolo krásne hladké už bez cukru. A úprava koláčov alebo akéhokoľvek jedla ma strašne baví, lebo aj očami človek je :)
maximamaximova
@Johaneska (16.8.2016 13:48)

To je síce pekné, že meníš suroviny na zdravšie ale také recepty ako Pavlova torta, Sacherka a podobne si nezaslúžia potom používať ich názov. Vždy sa dá pomenovať ten svoj recept svojsky lebo to už nie je "Pavlova "...prepáč za môj názor, ten je len k názvu ale vyzerá to dobre a chuť karamelu je skvelá