Mini haruľky s mäsovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Obľúbená zemiaková haruľa sa robí v každej rodine inak a ešte aj v každej oblasti sú
spôsoby úpravy iné..najčastejšie ju robím iba jednoducho zemiaky,soľ a múka..vtedy k nej
podávam domáce kyslé mlieko...dnes som robila tak, ako ju tiež máme veľmi radi..plnenú
pikantným mletým mäsom..k tejto podávam paprikovú čalamádu...
2 porcie |
50 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvé som si urobila plnku, lebo tá vyžaduje čas na úpravu..bravčové mäso som pomlela..
- na panvicu som dala pokrájanú slaninu na malé kocočky, keď sa opiekla pridala som pokrájanú cibuľu..
- pridala som mleté mäso a miešala som ho pokiaľ sa celkom nezatiahlo a aj úplne opieklo...potom som ho posypala červenou paprikou a podliala troškou vody...
- pridala som soľ, korenie, pridala som na malé kocky pokrájanú kápiu a chilli papričku..stále som podlievala iba malým množstvom vody..
- mäsko sa musí podusiť úplne do mäkka...pred dokončením,som odkryla pokrievku, nechala odpariť šťavu a pridala som 1 vajce, aby sa plnka nerozpadávala v haruli...rozmiešala som vajce, nechala prejsť varom a odstavila...plnka sa dusila 20min.
- pokiaľ sa mäsko dusilo. ošúpala som si zemiaky, postrúhala a urobila cesto na haruľu..pridala som soľ, korenie, pokrájaný cesnak,hladkú múku a 1 lyžicu sladkej smotany..
- na panvicu som dala rozohriať bravčovú masť, dala 1 lyžicu cesta, ktoré som vytvarovala do okrúhlych haruliek a piekla z oboch strán..
- mini harulky som dala na tanier a potrela som domácim kečupom..na jednu polovicu haruľky som položila plnku a zakryla druhou polovicou..
- naplnené som už iba ukladala na tanier..
- rozdelila na taniere a posypala strúhaným syrom...toto veľmi chutné a sýte jedlo som podávala s kápiovou čalamádou..prajem dobrú chuť..