Mini haruľky s mäsovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Obľúbená zemiaková haruľa sa robí v každej rodine inak a ešte aj v každej oblasti sú spôsoby úpravy iné..najčastejšie ju robím iba jednoducho zemiaky,soľ a múka..vtedy k nej podávam domáce kyslé mlieko...dnes som robila tak, ako ju tiež máme veľmi radi..plnenú pikantným mletým mäsom..k tejto podávam paprikovú čalamádu...

2
porcie
50 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvé som si urobila plnku, lebo tá vyžaduje čas na úpravu..bravčové mäso som pomlela..
  2. na panvicu som dala pokrájanú slaninu na malé kocočky, keď sa opiekla pridala som pokrájanú cibuľu..
  3. pridala som mleté mäso a miešala som ho pokiaľ sa celkom nezatiahlo a aj úplne opieklo...potom som ho posypala červenou paprikou a podliala troškou vody...
  4. pridala som soľ, korenie, pridala som na malé kocky pokrájanú kápiu a chilli papričku..stále som podlievala iba malým množstvom vody..
  5. mäsko sa musí podusiť úplne do mäkka...pred dokončením,som odkryla pokrievku, nechala odpariť šťavu a pridala som 1 vajce, aby sa plnka nerozpadávala v haruli...rozmiešala som vajce, nechala prejsť varom a odstavila...plnka sa dusila 20min.
  6. pokiaľ sa mäsko dusilo. ošúpala som si zemiaky, postrúhala a urobila cesto na haruľu..pridala som soľ, korenie, pokrájaný cesnak,hladkú múku a 1 lyžicu sladkej smotany..
  7. na panvicu som dala rozohriať bravčovú masť, dala 1 lyžicu cesta, ktoré som vytvarovala do okrúhlych haruliek a piekla z oboch strán..
  8. mini harulky som dala na tanier a potrela som domácim kečupom..na jednu polovicu haruľky som položila plnku a zakryla druhou polovicou..
  9. naplnené som už iba ukladala na tanier..
  10. rozdelila na taniere a posypala strúhaným syrom...toto veľmi chutné a sýte jedlo som podávala s kápiovou čalamádou..prajem dobrú chuť..