Milánske risotto so zelenými fazuľkami

radox1 - fotkaradox1, 6. júna 2015
Milánske risotto so zelenými fazuľkami
Foto: radox1
2
porcie
10 minút
príprava
15-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
2 PL
50 g
50 g
1 strúčik
1 dl
 morská hrubozrnná
0,5 l
1 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Skúste. Doprajte si namiesto štrku - rizoto našich mám s kuracími prsiami alebo zbytkami mäsa, mrazenou zeleninou a uvarenou ryžou, tento recept, čo nemusíte zajedať kyslou uhorkou. Je to tak krémové-musí risotto liať ako láva - a plné chutí, že nie je potrebná žiadna príloha, iba dobré víno.

  2. 2

    Na ol. oleji orestujeme drobné kocky cibule do mierne sklovita, pridáme celý cesnak /slúži ako parfémová infúzia, /ktorý potom vyberieme, pridáme suchú ryžu, korenie a dobre orestujeme, aby sa zrnká obalili olejom, následne bl. víno, ktoré necháme odpariť, fazuľky a šafrán, ktorý som dopredu namočil v troche teplej vode. Potom, už len postupne pridávame po naberačke vývar a pokiaľ je možné pridajte aj špik z hov.kostí, ja mám stále v mrazáku nejaký v zásobe z polievky a za stáleho miešania varíme asi 15-30 minút podľa množstva. Miešame pomaly a opatrne, aby sme nerozbili zrnká ryže..Keď je už ryža al-dente stiahneme panvicu bokom, pridáme nastrúhaný parmezán,studené maslo a dobre premiešame. Následne nám vznikne lesklý krém /keby to veľmi zhustlo, tak zriedime ešte vývarom/, ktorý okamžite expedujeme s bielym vínom.

    Milánske risotto so zelenými fazuľkami - obrázok 2

Diskusia k receptu

mijaita
Dobré a krásné uz od pohledu a tudíž bude též někdy uvařeno :-) Známkuju až po snědení !
elixir
Tak toto si teda uvarím. :) Mám tiež rada i slovenské rizotá - tak na obmenu... :)
radox1
len tak na obhajobu:nikdy som nepovedal,ze to rizoto je zle-pokial nie je suche ako strk,sam som na nom vyrastal a da sa aj kvalitne pripravit,asi je len na moju skodu vyjadrovat sa priamo a bez obalu.
caterina
rizoto je urcite fajn a aj prezentacia je pekna. No nie je to milanske rizoto, do toho nejde ani olej (ten ide spolu s maslom do safranoveho rizota), ani cierne korenie, ani cesnak. -- UPRAVENÉ REDAKCIOU --
radox1
urcite,kazda kritika ta niekam posunie.ale pozri si na youtube zopar videi od samych talianov na original Risotto Milanese,a uvidis tie rozdiely.parfumovanie celym cesnakom uplne bezna vec,olej preto,ze na koniec islo dost masla,a ano korenie tam nepatri.
1x radox1
caterina
vies, ono je to prakticky minimalny rozdiel (ja taketo veci vobec bezne neriesim), len mnohi ste tu velmi haklivi na tieto originalne nazvy. Tak by sa mi tu skor hodilo safranove rizoto. Neriesim viac, dobre tak ci tak ;)
zuzkacho
Taketo risottko keby sa mi niekedy podarilo...ach je krasne , skusim presne podla vas, velmi sa mi lubi...
methi
Nie som velmi zatazena na risotto, ale tvoje vyzera vyborne.
klukodvody
Na tento druh rissott si stále nemohu zvyknout no prostě stará škola ,ale vypadá tak přesvědčivě ,že to také vyzkouším a je mně jedno ,jestli milánské nebo šafránové ,hlavně že bude dobré .Doma .V restauraci bych to řešil ,protože jsem vždy dodržoval aby jídlo ,které dávám na stůl bylo to co píši .Pěkné k.k a *****
afataga
skoda ze sa neda aj sem expedovat jedna porcia, parada




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia