Milánske risotto so zelenými fazuľkami

Autor receptu: radox1

2
porcie
10 minút
príprava
15-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Skúste. Doprajte si namiesto štrku - rizoto našich mám s kuracími prsiami alebo zbytkami mäsa, mrazenou zeleninou a uvarenou ryžou, tento recept, čo nemusíte zajedať kyslou uhorkou. Je to tak krémové-musí risotto liať ako láva - a plné chutí, že nie je potrebná žiadna príloha, iba dobré víno.
  2. Na ol. oleji orestujeme drobné kocky cibule do mierne sklovita, pridáme celý cesnak /slúži ako parfémová infúzia, /ktorý potom vyberieme, pridáme suchú ryžu, korenie a dobre orestujeme, aby sa zrnká obalili olejom, následne bl. víno, ktoré necháme odpariť, fazuľky a šafrán, ktorý som dopredu namočil v troche teplej vode. Potom, už len postupne pridávame po naberačke vývar a pokiaľ je možné pridajte aj špik z hov.kostí, ja mám stále v mrazáku nejaký v zásobe z polievky a za stáleho miešania varíme asi 15-30 minút podľa množstva. Miešame pomaly a opatrne, aby sme nerozbili zrnká ryže..Keď je už ryža al-dente stiahneme panvicu bokom, pridáme nastrúhaný parmezán,studené maslo a dobre premiešame. Následne nám vznikne lesklý krém /keby to veľmi zhustlo, tak zriedime ešte vývarom/, ktorý okamžite expedujeme s bielym vínom.