Metrový koláč

monka204Monka204, recept pridal: 16. decembra 2009 19:48Ďalšie jeho recepty

Pečiem ho každý rok na Vianoce . Je to recept od mojej starkej..

Suroviny

60
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Žĺtky a cukor vymiešame, pridáme vodu a olej. Striedavo vmiešavame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovice a jednu prifarbíme kakaom. Upečieme v 2 formách „srnčí chrbát“. Mlieko, vanilkový cukor a pudingový prášok uvaríme na krém a necháme vychladnúť. Krém zmiešame s maslom a práškovým cukrom. Cestá narežeme na plátky, natrieme ich krémom a striedavo prikladáme svetlý a tmavý rez. Povrch natrieme zvyšným krémom a polejeme čokoládou. Po stuhnutí režeme šikmým rezom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • prezyvka, 17. decembra 2009 o 19:47
    odporucam pridat do kremu troska rumu,kolac ma potom vynikajucu chut a vonu. Peciem to tiez kazdy rok na Vianoce. :)


  • monka204, 18. decembra 2009 o 19:10
    no veru podla chuti :)


  • lucuska996, 19. decembra 2009 o 18:27
    chcemho vitlacit a je víborny


  • monka204, 19. decembra 2009 o 20:44
    no baby pečte :)


  • mausleinwelt, 22. decembra 2011 o 10:04
    monika, uplne vyborny metrovy kolac!!!
    minuly rok som pouzila iny recept, ktory sa mi tak dobre nepodaril (tu v nemecku su aj trochu ine suroviny...). ale tento tvoj je proste fantasticky. vcera som ho urobila a dnes je z neho uz len 1/2 metra. do vianoc urcite nevydrzi :-))))))


  • jody, 22. decembra 2011 o 10:16
    sranda, u nás je to výhradne veľkonočný zákusok :-) » varecha.pravda.sk/recepty/tristvrte-metrovy-kolac/16491-r...


  • ivi1007, 18. februára 2013 o 09:27
    ja ho robím na každé sviatky či vianočné alebo velkonočné ale dávam 1 liter mlieka a 3 zlaté klasy a tiež rum vždy sa mi podarí a je aj vždy fuč môj manžel si bez neho nevie ani predstaviť sviatky



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist