Metrový koláč

monka204Monka204, recept pridal: 16. decembra 2009 19:48Ďalšie jeho recepty

Pečiem ho každý rok na Vianoce . Je to recept od mojej starkej..

Suroviny

60
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Žĺtky a cukor vymiešame, pridáme vodu a olej. Striedavo vmiešavame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovice a jednu prifarbíme kakaom. Upečieme v 2 formách „srnčí chrbát“. Mlieko, vanilkový cukor a pudingový prášok uvaríme na krém a necháme vychladnúť. Krém zmiešame s maslom a práškovým cukrom. Cestá narežeme na plátky, natrieme ich krémom a striedavo prikladáme svetlý a tmavý rez. Povrch natrieme zvyšným krémom a polejeme čokoládou. Po stuhnutí režeme šikmým rezom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • prezyvka, 17. decembra 2009 o 19:47
    odporucam pridat do kremu troska rumu,kolac ma potom vynikajucu chut a vonu. Peciem to tiez kazdy rok na Vianoce. :)


  • monka204, 18. decembra 2009 o 19:10
    no veru podla chuti :)


  • lucuska996, 19. decembra 2009 o 18:27
    chcemho vitlacit a je víborny


  • monka204, 19. decembra 2009 o 20:44
    no baby pečte :)


  • mausleinwelt, 22. decembra 2011 o 10:04
    monika, uplne vyborny metrovy kolac!!!
    minuly rok som pouzila iny recept, ktory sa mi tak dobre nepodaril (tu v nemecku su aj trochu ine suroviny...). ale tento tvoj je proste fantasticky. vcera som ho urobila a dnes je z neho uz len 1/2 metra. do vianoc urcite nevydrzi :-))))))


  • jody, 22. decembra 2011 o 10:16
    sranda, u nás je to výhradne veľkonočný zákusok :-) » varecha.pravda.sk/recepty/tristvrte-metrovy-kolac/16491-r...


  • ivi1007, 18. februára 2013 o 09:27
    ja ho robím na každé sviatky či vianočné alebo velkonočné ale dávam 1 liter mlieka a 3 zlaté klasy a tiež rum vždy sa mi podarí a je aj vždy fuč môj manžel si bez neho nevie ani predstaviť sviatky



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Marjeta Kosec: Kúsok Slovinska v Prahe
Hoci Slovinsko zaberá plochu, ktorá je menšia ako polovica Slovenska, vďaka vplyvom okolitých štátov je jeho gastronómia nesmierne pestrá. Na Slovensku ešte slovinskú reštauráciu nemáme, zato v Prahe je jedna, ktorú sa oplatí navštíviť.

Drienkové mafiny
V anglicko-českom slovníku A. Osičku a J. Poldaufa (Academia Praha 1970) je „muffin“ preložený ako „horúca, maslom potretá dolka“.

Deti a usporiadaná domácnosť?
- Inzercia -
Hlavné faktory určujúce spokojnosť žien


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 14/2015: Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl
Časopis Varecha v štvrtok 2. apríla v denníku Pravda.


TOPlist