Metrový koláč

monka204Monka204, recept pridal: 16. decembra 2009 19:48Ďalšie jeho recepty

Pečiem ho každý rok na Vianoce . Je to recept od mojej starkej..

Suroviny

60
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Žĺtky a cukor vymiešame, pridáme vodu a olej. Striedavo vmiešavame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovice a jednu prifarbíme kakaom. Upečieme v 2 formách „srnčí chrbát“. Mlieko, vanilkový cukor a pudingový prášok uvaríme na krém a necháme vychladnúť. Krém zmiešame s maslom a práškovým cukrom. Cestá narežeme na plátky, natrieme ich krémom a striedavo prikladáme svetlý a tmavý rez. Povrch natrieme zvyšným krémom a polejeme čokoládou. Po stuhnutí režeme šikmým rezom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • prezyvka, 17. decembra 2009 o 19:47
    odporucam pridat do kremu troska rumu,kolac ma potom vynikajucu chut a vonu. Peciem to tiez kazdy rok na Vianoce. :)


  • monka204, 18. decembra 2009 o 19:10
    no veru podla chuti :)


  • lucuska996, 19. decembra 2009 o 18:27
    chcemho vitlacit a je víborny


  • monka204, 19. decembra 2009 o 20:44
    no baby pečte :)


  • mausleinwelt, 22. decembra 2011 o 10:04
    monika, uplne vyborny metrovy kolac!!!
    minuly rok som pouzila iny recept, ktory sa mi tak dobre nepodaril (tu v nemecku su aj trochu ine suroviny...). ale tento tvoj je proste fantasticky. vcera som ho urobila a dnes je z neho uz len 1/2 metra. do vianoc urcite nevydrzi :-))))))


  • jody, 22. decembra 2011 o 10:16
    sranda, u nás je to výhradne veľkonočný zákusok :-) » varecha.pravda.sk/recepty/tristvrte-metrovy-kolac/16491-r...


  • ivi1007, 18. februára 2013 o 09:27
    ja ho robím na každé sviatky či vianočné alebo velkonočné ale dávam 1 liter mlieka a 3 zlaté klasy a tiež rum vždy sa mi podarí a je aj vždy fuč môj manžel si bez neho nevie ani predstaviť sviatky



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist