Metrový koláč

monka204 - bez fotkymonka204, 16. decembra 2009

Pečiem ho každý rok na Vianoce . Je to recept od mojej starkej..

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
250 g
8 lyžíc
10 lyžíc
260 g
1/2 balička
1/2 l - plnka:
1 ks
1 ks
250 g
150 g -




Postup

  1. 1

    Žĺtky a cukor vymiešame, pridáme vodu a olej. Striedavo vmiešavame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovice a jednu prifarbíme kakaom. Upečieme v 2 formách „srnčí chrbát“. Mlieko, vanilkový cukor a pudingový prášok uvaríme na krém a necháme vychladnúť. Krém zmiešame s maslom a práškovým cukrom. Cestá narežeme na plátky, natrieme ich krémom a striedavo prikladáme svetlý a tmavý rez. Povrch natrieme zvyšným krémom a polejeme čokoládou. Po stuhnutí režeme šikmým rezom.

Diskusia k receptu

prezyvka
odporucam pridat do kremu troska rumu,kolac ma potom vynikajucu chut a vonu. Peciem to tiez kazdy rok na Vianoce. :)
mausleinwelt
monika, uplne vyborny metrovy kolac!!!
minuly rok som pouzila iny recept, ktory sa mi tak dobre nepodaril (tu v nemecku su aj trochu ine suroviny...). ale tento tvoj je proste fantasticky. vcera som ho urobila a dnes je z neho uz len 1/2 metra. do vianoc urcite nevydrzi :-))))))
ivi1007
ja ho robím na každé sviatky či vianočné alebo velkonočné ale dávam 1 liter mlieka a 3 zlaté klasy a tiež rum vždy sa mi podarí a je aj vždy fuč môj manžel si bez neho nevie ani predstaviť sviatky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia