Pečiem ho každý rok na Vianoce . Je to recept od mojej starkej..
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtky a cukor vymiešame, pridáme vodu a olej. Striedavo vmiešavame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovice a jednu prifarbíme kakaom. Upečieme v 2 formách „srnčí chrbát“. Mlieko, vanilkový cukor a pudingový prášok uvaríme na krém a necháme vychladnúť. Krém zmiešame s maslom a práškovým cukrom. Cestá narežeme na plátky, natrieme ich krémom a striedavo prikladáme svetlý a tmavý rez. Povrch natrieme zvyšným krémom a polejeme čokoládou. Po stuhnutí režeme šikmým rezom.
minuly rok som pouzila iny recept, ktory sa mi tak dobre nepodaril (tu v nemecku su aj trochu ine suroviny...). ale tento tvoj je proste fantasticky. vcera som ho urobila a dnes je z neho uz len 1/2 metra. do vianoc urcite nevydrzi :-))))))