Meninkový koláčik :)

smajliqa - fotkasmajliqa, 14. novembra 2011
Meninkový koláčik :)
Foto: smajliqa

spojila som asi tri recepty, z kazdeho som zobrala nieco, a vzniklo toto :) kedze som sa dozvedela,ze sa chysta navstivit nas svagrik, a 11 Zobraziť celý popisspojila som asi tri recepty, z kazdeho som zobrala nieco, a vzniklo toto :) kedze som sa dozvedela,ze sa chysta navstivit nas svagrik, a 11 bolo Martina, tak mi nezostavalo nic ine ako rychlo vymysliet darcek... :) a najkrajsie darceky su zo srdiecka :) oblubujem robit kolaciky, ktore maju kratucku pripravu a este kratsie pecenie, a toto je jeden z nich :)

24
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

130 g
1 ks
1 ks
3 ks celé
300 g
60 g
150 ml
plnka:
2 ks
5 PL
 rôzne podľa chuti
1 l




Postup

  1. 1

    postup je jednoduchy :) ruru si dame vyhriat na 180 C. vsetky suroviny na cesto spolu zmiesame, okrem bielok a vanilky. Z bielkov a vanilkoveho cukru vyslahame tuhy sneh, a opatrne varechou zamiesame do cesta.

  2. 2

    plech sivymastime maslom a vysypeme mukou, vylejeme nan cesto a naukladame ovocie. ja davam vzdy aj 2 pohare zavaraneho ovocia, lepsie kolacik chuti :) dame piect.

  3. 3

    kolacik je hotovy rychlo, tak kym sa nam urobi nachystame si puding. pouzijeme 2 vanilkove a liter mlieka, pridame 5 PL kryst. cukru a uvarime husty puding.

  4. 4

    na hotovy, este horuci kolac vylejeme puding a dame vychladnut. az je puding studeny, a vidime, ze sa nam na povrchu vytvorila ta kora, mozme pouzit cokoladovy liker.... takto som ho pouzila aj ja, na gratulaciu :) je uz na Vas co napisete,,, aj priatela takyto kolacik potesi,,, s napisom LUBIM TA :)

Diskusia k receptu

dorisa
vtipný koláčik, určite mal veľký ohlas...
tatranka
Si dobrá,mladá maminka.Koláčik bol pečený s veľkou láskou.Určite ponúknutému oslávencovi chutil.Je vidieť,že si sa usilovala.
Pripájam sa ku gratulantom a Maťkovi všetko naj,tak ako je to na koláčiku....)))
3sandra3
pekné a čo je dôležitejšie , je zo srdca ,,, dobre si sa vynašla :-))
jerica
K tvojim dnešným narodeninám @smajliqa zo srdca prajem veľa zdravia , šťastia , ale aj veľa lásky, nápadov vo varení, J.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia