Menej známe rolky

2010 - bez fotky2010, 9. februára 2015
Menej známe rolky
Foto: 2010

Vacsina z nas pozna tie masne chrumkave vyprazane z cinskych bistier, menej pozna take cerstve nevyprazane z ryzovych platkov. A potom su take ktore Zobraziť celý popisVacsina z nas pozna tie masne chrumkave vyprazane z cinskych bistier, menej pozna take cerstve nevyprazane z ryzovych platkov. A potom su take ktore si vyrobime sami z ryzovej muky a tapiokoveho skrobu - Banh Cuon

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Z ryzovej muky a tapiokoveho skrobu a vody a lyzice oleja si spravime riedke cesticko podobne ako na palacinky - odlozime na 15 minut na stranu, na troske rozpaleneho oleja rozleje “palacinkove” cesto a hned zakryjeme aby sa dusilo. Po tak pol minute vyberieme a preklopime na dosku a odlozime na stranu.

  2. 2

    Na druhej panvici si osmazime na drobno nakrajanu cibulku, cesnak na drobno nakrajane hriby – tradicne judasove ucho a mlete ochutene bravcove maso.

  3. 3

    Plnkou natrieme parene ryzove palacinky zrolujeme a servirujeme s macacou omackou z rybacej omacky azijskych byliniek.

  4. 4

    Postup vyzera takto:
    http://youtu.be/bOZG6AwLKPw

Diskusia k receptu

tiginko
neuveriteľná náhoda...práve som si doniesla domov ryžový papier, kedže starý sa mi minul a pozerám na zloženie - že ryžová a tapioková múka, voda a soľ. Hovorila som si, že veď to mám doma, už len prísť na správny pomer a robiť si ho doma. Tak dík, ušetril si mi čas a prípadné nepodarky. Už len minúť ten kúpený, zatiaľ ukladám. Pekný recept
jarunka
Pekny recept, ukladam. Le ma tak napadlo, ze nieco podobne sa moze robit aj s palacinkami
pusta1
@2010 , tvoj recept ma zaujal a veľmi sa mi ráta :-)
určite spravím, len potrebujem dokúpiť pár surovín a idem na to.
*****
tinca
Občas robím rolky,ale v hotovom ryžovom papieri, dokonca som robila aj formou štrúdle na sladko pačené
porzellanka
A druhu stranu uz nepecies, ze? ja som videla v azii ako to cesto robia na pare... Som sa nevedela odhodlat na tu pripravu. Toto sa da. Super.
xixi, teraz som pochopila tu "macaciu" a nie "macaciu" omacku.
radox1
ja som kupil ryzovy papier v tescu a sklamanie.robil som vyprazane j.rolky,platky tvrde a hrube,nasiaknute olejom.zbytok pouzijem na tvoj recept.
evanaaa
Ryžový papier, ale aj iné výrobky na prípravu ázijskej kuchyne - receptov majú tento týždeň v Lídli.
Ja nejaký doma mám, asi už bude aj po záruke, zabudla som naň, ale ani nevedela, čím ho plniť, teraz už vidím.
havino
ryžový papier mi nosí u nás žijúci vietnamec, má bistro tu, som s ním spokojná, dva krát do roka ich smažím podľa jeho receptu a tvoja verzia sa mi páči a láka ma aj to svoje vyrobenie si ich



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia