Kapustové slíže s praženicou

2010 - bez fotky2010, 30. apríla 2010
 Kapustové slíže s praženicou
Foto: 2010

Vsade sa vari podobne , v ladnicke bolo vela kapusty a slize pridame prazenicu a je z toho Kambodzske jedlo "mee char poan moan" Zobraziť celý popisVsade sa vari podobne , v ladnicke bolo vela kapusty a slize pridame prazenicu a je z toho Kambodzske jedlo "mee char poan moan" .Takze kapusta s prazenicou v oprazenych slizoch keby tam nebolo tej sojovej omacky je to ako na Kysuciach.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4 ks
225 g
2  struciky
1 ks
1 lyzica
1 lyzica
3  lyzice




Postup

  1. 1

    Slize uvarit podla navodu alebo podla svojej chuti a odstavit na bok. Zo 4 vajicok spravit prazenicu a odlozit na teple miesto. Cibulu cesnak nakrajat na drobno a dat na rozhriaty olej do woku a zlahka oprazit , pridat kapustu a intezivne miesat a vyprazat ( stir fry) cca. 5 podla povodneho receptu (podla slovenskeho podliat troskou vody s lyzickou vegety a zakrit a podusit 5 minut).

  2. 2

    Pridame do woku slize ( povodny recept je s lyzicou rybacej omacky) tak isto sa da nahradit sojovou a este sa prida lyzica oystrovej omacky .V tych koncinach sa pestuje cierne korenie tak tie slize byvaju "stedre" pokorenene, ja som dal cerstvo drvene cierne korenie a morsku sol.Poriadne slize premiesame a "stir fry" dalsich cca 5 minut.Nakoniec pridame urobenu prazenicu a premiesame cca 2 minuty. Ozdobime jarnou cibulkou.

Diskusia k receptu

2010
Poznamka,
Teraz som si vsimol ze ten wok vyzera cudne , takze je to tradicny klasicky wok z ocele nie nerezu ktory bol pri prvom pouziti "temperovany" ohnom a olejom preto ma taku tmavu flakatu farbu, nie je to ziaden spinavy teflon.
alena45
fakt dobrý recept , a kapusta môže byť hlávková alebo pekinská ? Radšej mám hlávkovú.
2010
alena 45,
ja som bol sam prekvapeny jednoduchostou a naozaj vsetko "pasovalo" a nechutilo to cinsky,ja som mal taku cudnu kapustu na slovensku som ju nevidel vyzerala alo vajco v preklade "bycie srdce" ale nebola to pekinska skor ako nasa hlavkova len nebola gulata.
evanaaa
Tú "vajcovú" kapustu so videla,myslím že v Kauflande a aj v TV Gusto.Len som zabudla jej názov.
evanaaa
A vajíčkové slíže sú tie z obchodu alebo čínske?
eunika
Je to mozne? Dat takemu jednoduchemu jedlu taky vzneseny nazov? Ale inak mu nerozumiem,len sa mi velmi paci:-))))))))
alena45
tak dlho som sa na tento recept chystala, a dnes prišiel na rad. Je to výborné jedlo. Použila som normálnu hlávkovú kapustu a bohužiaľ teflónovú panvicu. Ktovie, či sa porááádny wok dá zohnať aj tu ?
alena45
a najbližšie si spravím aj vlastné slíže, tie kupované nee. Nechutilo to tak dobre. V pondelok dostanem domáce vajíčka a hneď sa do toho pustím. Tak veľmi sa teším !
alena45
toto mi tak zachutilo ! Teraz som robila s pekinskou kapustou a bolo to zasa super. Dík.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia