Foto: 2010
Vsade sa vari podobne , v ladnicke bolo vela kapusty a slize pridame prazenicu a je z toho Kambodzske jedlo "mee char poan moan" Zobraziť celý popisVsade sa vari podobne , v ladnicke bolo vela kapusty a slize pridame prazenicu a je z toho Kambodzske jedlo "mee char poan moan" .Takze kapusta s prazenicou v oprazenych slizoch keby tam nebolo tej sojovej omacky je to ako na Kysuciach.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Slize uvarit podla navodu alebo podla svojej chuti a odstavit na bok. Zo 4 vajicok spravit prazenicu a odlozit na teple miesto. Cibulu cesnak nakrajat na drobno a dat na rozhriaty olej do woku a zlahka oprazit , pridat kapustu a intezivne miesat a vyprazat ( stir fry) cca. 5 podla povodneho receptu (podla slovenskeho podliat troskou vody s lyzickou vegety a zakrit a podusit 5 minut).
- 2
Pridame do woku slize ( povodny recept je s lyzicou rybacej omacky) tak isto sa da nahradit sojovou a este sa prida lyzica oystrovej omacky .V tych koncinach sa pestuje cierne korenie tak tie slize byvaju "stedre" pokorenene, ja som dal cerstvo drvene cierne korenie a morsku sol.Poriadne slize premiesame a "stir fry" dalsich cca 5 minut.Nakoniec pridame urobenu prazenicu a premiesame cca 2 minuty. Ozdobime jarnou cibulkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Teraz som si vsimol ze ten wok vyzera cudne , takze je to tradicny klasicky wok z ocele nie nerezu ktory bol pri prvom pouziti "temperovany" ohnom a olejom preto ma taku tmavu flakatu farbu, nie je to ziaden spinavy teflon.
ja som bol sam prekvapeny jednoduchostou a naozaj vsetko "pasovalo" a nechutilo to cinsky,ja som mal taku cudnu kapustu na slovensku som ju nevidel vyzerala alo vajco v preklade "bycie srdce" ale nebola to pekinska skor ako nasa hlavkova len nebola gulata.